Skip to main content

Στη φυλακή οι πρώτοι τρεις για το μεγάλο διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης

Την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στο μεγάλο διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που εξάρθρωσε προ ημερών η ΕΛΑΣ αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή τέσσερις από τους κατηγορούμενους, κατά την απολογία τους. Οι τρεις προφυλακίστηκαν, ενώ μια νεαρή γυναίκα απο τη Μολδαβία και σύντροφος του φερόμενου ως υπαρχηγού του κυκλώματος αφέθηκε ελεύθερη, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα, της εμφάνισης καθε 15 ημέρες στο Α.Τ. και την καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι εκτελούσαν εντολές άλλου για συγκεκριμένο έργο. Ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και πρώην σκληρός ποινικός φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι μπήκε στην υπόθεση τέσσερις ημέρες πριν από τη σύλληψή του, εκβιαζομενος από μέλη του καρτέλ ναρκωτικών.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αναμένεται  να απολογηθούν αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πολύχρονη έρευνα και επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (Αλβανοί και αραβόφωνοι), οι οποίοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, ενώ κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, πιστόλια και καλάσνικοφ.

Η κοκαΐνη προερχόταν από τον Άγιο Βικέντιο στην Καραϊβική και έφτασε στην Ελλάδα με ιστιοφόρο, που έδεσε στο λιμάνι του Αστακού.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε ενοικιασμένα δωμάτια, που είχαν κλείσει για το σκοπό αυτό τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης.

Η Ελλάδα ήταν ο πρώτος σταθμός των ναρκωτικών, εκ των οποίων οι μεγαλύτερες ποσότητες προορίζονταν για την υπόλοιπη Ευρώπη και τη ΒΔ Αφρική.

naftemporiki.gr