Skip to main content

Πάτρα: Συνελήφθη 39χρονος με ναρκωτικές ουσίες άνω των 2 κιλών

Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για παράβαση άρθρων του νόμου 4139/2013 ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και άρθρου 187 Π.Κ..

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο νότιο λιμένα Πάτρας, από τα προαναφερόμενα στελέχη με τη συνδρομή ομάδας Κ9 και στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Πάτρας κατελήφθη ο ανωτέρω ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί και να ταξιδέψει με Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.

Ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου δώδεκα (12) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν την ναρκωτική ουσία κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (ΜΕΘ) συνολικού μικτού βάρους δύο κιλών τριακοσίων σαράντα επτά γραμμαρίων και εννέα δεκάτων του γραμμαρίου (2.347,9 γρ.), μία (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε λευκή σκόνη πιθανόν κεταμίνη ή αμφεταμίνη συνολικού μικτού βάρους δεκαπέντε γραμμαρίων και εφτά δεκάτων (15,7 γρ.) και μία γυάλινη πίπα με την οποία είχε πραγματοποιηθεί χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, η γυάλινη πίπα, το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.