Skip to main content

«Πέταξε» στην κορυφή της Α1 το Λαύριο

Το Λαύριο έδωσε συνέχεια στην καταπληκτική φετινή πορεία του, καθώς νίκησε εντός έδρας με 75-72 τον Προμηθέα Πατρών, σε εξ αναβολής παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, σημείωσε την όγδοη συνεχή επιτυχία και βρέθηκε στην κορυφή της Α1, μαζί με τον Παναθηναϊκό και με αγώνα περισσότερο.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη απέδειξε ότι οι τεράστιες όσο και ιστορικές για το σύλλογο νίκες απέναντι σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν. Στον αντίποδα, ο Προμηθέας του Μάκη Γιατρά έχασε για τέταρτη φορά σε δέκα συναντήσεις, πληρώνοντας λάθη των παικτών του σε κρίσιμα σημεία.

Μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του, οι δύο αντίπαλοι έφτασαν στο 34ο λεπτό ισόπαλες 64-64. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με τρίποντο του Ντέιβις και διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα 5 πόντων έως και δυο λεπτά πριν τη λήξη, όταν η αχαϊκή ομάδα μείωσε τη διαφορά στους δύο (69-67).

Στο σημείο εκείνο ο Κάρτερ πέτυχε ένα καθοριστικό καλάθι και οι συμπαίκτες του ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Ο Προμηθέας άρχισε να κάνει λάθη, το Λαύριο το εκμεταλλεύτηκε και δεν απειλήθηκε, αν και στο τέλος του αγώνα ο Μίλερ είχε το σουτ της… ισοπαλίας, αλλά δεν το έβαλε.

Πρώτος σκόρερ του Λαυρίου ήταν ο Τάισον Κάρτερ, ο οποίος σκόραρε 22 πόντους, ενώ από τους Πελοποννήσιους ξεχώρισε ο Τζεράι Γκραντ, που σταμάτησε στους 17.