Skip to main content

Επισκόπηση Τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Μόνος στη Συγγρού ο Σαμαράς”

Η εφημερίδα γράφει ότι “μόνος έχει απομείνει στη Συγγρού ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ την ίδια ώρα φουντώνει εντός της Ν.Δ. το κλίμα αμφισβήτησης σε βάρος του. Τόσο η προεκλογική εκστρατεία όσο και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε τη βαριά ήττα προκαλούν σοβαρές αντιδράσεις, που προοιωνίζονται ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της παράταξης”.

ΕΘΝΟΣ: “Οι παροχές της νέας κυβέρνησης… …και οι αντοχές των αγορών”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ριζικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, την παιδεία, την υγεία αλλά και παρεμβάσεις στην οικονομία και στα εργασιακά προωθεί η νέα κυβέρνηση. Το πακέτο των μέτρων εξήγγειλαν χθες κορυφαίοι υπουργοί, δίνοντας το στίγμα των προγραμματικών δηλώσεων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “«Ο Τσίπρας Δούρειος Ιππος του Πούτιν»”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ουκρανικό: Πάει για… βέτο σήμερα ο Κοτζιάς στην Ευρώπη”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Βροχή εξαγγελιών καταιγίδα στις αγορές”

Η εφημερίδα γράφει ότι “με συνδυασμό παροχολογίας, ακύρωσης μεταρρυθμίσεων και κρατισμού περασμένων δεκαετιών ολοκληρώθηκε και επίσημα η πρώτη ημέρα της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων”.

ΕΣΤΙΑ: “Επανακάμπτει ο κρατισμός”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι στην διαπραγμάτευση για το χρέος, η ανάπτυξις προϋποθέτει εμπιστοσύνη και κίνητρα προς τον ιδιωτικό τομέα. Και πάντως όχι τον επανακάμπτοντα κρατισμό”.

Η ΑΥΓΗ: “Στήριξη Ομπάμα κατά της λιτότητας”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες βράδυ ο Μπάρακ Ομπάμα με τον Αλ. Τσίπρα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε στον πρωθυπουργό ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες «να σταθούν αρωγός στην Ελλάδα» ώστε «να αλλάξει η ατζέντα της λιτότητας με μεταρρυθμίσεις που θα στοχεύουν στην τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης»”

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “‘Επιθετική άμυνα”

Η εφημερίδα υποστηρίζει “τέλος στο Μνημόνιο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Ούτε τσαμπουκάδες ούτε αμοιβαίοι εκβιασμοί», τόνισε. Σήμερα ξεκινάει ο μαραθώνιος επαφών του οικονομικού επιτελείου με ευρωπαίους υπουργούς και αξιωματούχους, καθώς στην Αθήνα φτάνουν Σουλτς και Ντάισελμπλουμ”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Οι εξαγγελίες προκάλεσαν κραχ”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε μπαράζ δηλώσεων, μέσω των οποίων προανήγγειλαν ακύρωση σειράς προγραμματισμένων ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων, προέβησαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να προκληθεί «κραχ» στο Χρηματιστήριο, αλλά και εκτόξευση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας”

Η εφημερίδα σημειώνει “πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Συνεχίζει στο δρόμο που χρεοκόπησε το λαό”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “τα ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια δεν αποτελούν πραγματική ανακούφιση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, ιδιαίτερα μάλιστα που την ίδια στιγμή διακηρύσσεται η συνέχιση του δρόμου των δεσμεύσεων στην ΕΕ, της συμφωνίας με τους εταίρους, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή ανάλογου δρόμου μ΄αυτόν που έφερε το λαό στη χρεοκοπία”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ξεκίνημα με το αριστερό”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με βροχή εξαγγελιών, οι οποίες οδήγησαν σε νευρική κρίση τις αγορές και προκάλεσαν σοκ στη γερμανική πολιτική σκηνή, συνδύασαν τις τελετές παράδοσης και παραλαβής οι περισσότεροι νέοι υπουργοί. Επιχειρώντας διόρθωση, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναγκάστηκε να μιλήσει για την απειρία των κυβερνητικών στελεχών”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Ιδού η Ρόδος….

Η εφημερίδα γράφει “η υλοποίηση κρίσιμων εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ το κριτήριο της επιτυχίας του”

Kontranews: “Να σταματήσουν οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων μας”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στις άμεσες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να είναι το ξήλωμα του επικίνδυνου, παρακρατικού και εκβιαστικού μηχανισμού που έχει στηθεί εδώ και 50 χρόνια, για να παρακολουθεί στην αρχή κυρίως τους αριστερούς πολίτες και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλα τα στρώματα του ελληνικού λαού”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “«Κραχ» σε ΧΑ-ομόλογα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “εικόνες… κραχ εξελίχθηκαν χθες στο Χρηματιστήριο με σαρωτικές απώλειες στις τράπεζες, ο δείκτης των οποίων σημειώνει πτώση 43,81% μετεκλογικά”. Κατά 11,3 δισ. ευρώ μικρότερη είναι η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. στο ίδιο διάστημα”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Τσουνάμι εξαγγελιών «βυθίζει» τις αγορές”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “σε άγριο σφυροκόπημα εξελίχθηκε η πτώση που άρχισε τη Δευτέρα στην ελληνική αγορά κρατικών ομολόγων και μετοχών, εν μέσω ανησυχιών ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με τους διεθνείς πιστωτές”.

Πηγή: ΑΜΠΕ