Skip to main content

Ισπανία: Ξεφόρτωναν τόνους χασίς με «τσιλιαδόρο» drone

Την εξάρθρωση δικτύου διακινητών χασίς, που παρακολουθούσε με τη βοήθεια ενός drone τις κινήσεις της αστυνομίας, προκειμένου να εκφορτώσει με άνεση τα ναρκωτικά στις ακτές της νότιας Ισπανίας, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές της χώρας.

Οι 12 διακινητές είχαν μεταφέρει στην Ισπανία «περισσότερους από έξι τόνους χασίς τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2018, με κέρδη ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η αστυνομία.

Δέκα άνδρες και δύο γυναίκες, ισπανικής υπηκοότητας, οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου της Λίνεα ντε λα Κονσεπσιόν, μιας πόλης στο νότιο άκρο της Ισπανίας. Οκτώ εξ αυτών τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.

«Ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε λάβει μια πολύ εξειδικευμένη εκπαίδευση στο πιλοτάρισμα των drones τελευταίας γενιάς» εξήγησε η αστυνομία.

Το drone, όπως επίσης ένα ραντάρ κι ένας αναστολέας συχνοτήτων, τους χρησίμευαν τη στιγμή της εκφόρτωσης των ναρκωτικών από ένα μηχανοκίνητο σκάφος.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να «παρακολουθήσουν την πιθανή αστυνομική παρουσία και να διασφαλίσουν ότι η όλη διαδικασία θα γινόταν με τις μέγιστες εγγυήσεις ασφαλείας» ανέφερε η αστυνομία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP