Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Στα προημιτελικά από σήμερα ο ΠΑΟΚ, 5-0 την ΑΕΛ

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το εμφατικό 5-0 επί της ΑΕΛ στην Τούμπα, καθώς, ουσιαστικώς, το σκορ είναι μη ανατρέψιμο ενόψει της ρεβάνς.

Ο Χρήστος Τζόλης οδήγησε την επίθεση του «Δικέφαλου» σημειώνοντας το πρώτο χατ-τρικ της επαγγελματικής καριέρας του, απέναντι σε μια ομάδα που εμφανίστηκε χωρίς πυξίδα, χωρίς στόχο και δυνατότητες.

Οι «βυσσινί» δεν απείλησαν ποτέ την εστία του Ζίβκοβιτς, αφού επειδή η προσοχή είναι στραμμένη στο πρωτάθλημα, ο Γιάννης Τάτσης χρησιμοποίησε πολλούς αναπληρωματικούς.

Αντίθετα, ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετούς βασικούς, καθώς ήθελε να εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα και το πέτυχε, ενώ η εξέλιξη του έδωσε ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους απ΄ αυτούς, αφού ακολουθούν τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα, Τζόλης, άνοιξε το σκορ στο 9΄ από το γύρισμα του Κρμέντσικ και διπλασίασε στο 23΄ από πάσα του Ντόογκλας Κόστα, αφού προηγουμένως είχε αδρανήσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΛ.

Τη «σκυτάλη» από τον νεαρό επιθετικό παρέλαβαν στη συνέχεια οι Κρμέντσικ και Ίνγκασον, που στο 47΄ (από γύρισμα του Ζίβκοβιτς) και στο 55΄ (ασίστ Ουάρντα) ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-0. 

Το πέμπτο τέρμα του «Δικέφαλου» είχε και πάλι την υπογραφή του Τζόλη, καθώς στο 74ο λεπτό ο Λάμπρου έκλεψε την μπάλα, τον βρήκε κι εκείνος με διαγώνιο αριστερό σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.