Skip to main content

Βρετανία: Στις 13 Φεβρουαρίου η ψηφοφορία για το plan B της Μέι;

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι φέρεται να δήλωσε σε βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ότι σκοπεύει να θέσει σε ψηφοφορία τη συμφωνία για το Brexit στις 13 Φεβρουαρίου.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sky News, επικαλούμενο διάφορες πηγές, μετά τη απόρριψη του σχεδίου της Μέι, πριν από λίγες μέρες, το «ανανεωμένο» σχέδιο θα έρθει στη Βουλή των Κοινοτήτων σε περίπου δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία αποχώρησης που παρουσίασε η Μέι στη Βουλή απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στις αρχές του μήνα.

Η πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θέλει να λάβει ορισμένες εγγυήσεις σε ό,τι αφορά το θέμα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία, ώστε να την στηρίξουν στο κοινοβούλιο οι βουλευτές του κόμματός της που τάσσονται υπέρ του Brexit αλλά και το μικρό, βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε μήνυμα στη βρετανίδα πρωθυπουργό, καθώς εκείνη χαράζει ένα δρόμο για άρση του αδιεξόδου στο Brexit: «Η Βρετανία πρέπει να πάρει την ευθύνη και να αποφασίσει τι πραγματικά θέλει, αλλά η συμφωνία εξόδου δεν τίθεται σε επαναδιαπραγμάτευση».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters