Skip to main content

Νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων «βλέπει» το ΚΚΕ

Νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων «βλέπει» το ΚΚΕ, ενώ κάνει λόγο για «κρυφτούλι» της κυβέρνησης με στόχο «να ξεγελάσει τον λαό».

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το χθεσινό Eurogroup «η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει νέα μέτρα για μετά το 2018, κρύβοντας ότι έχει ουσιαστικά δεσμευτεί γι’ αυτά, μέσω και της χρονικής επέκτασης του αυτόματου κόφτη και των ματωμένων πλεονασμάτων, μαζί με όλα όσα περιέχονται στη β’ αξιολόγηση».

Παράλληλα, συνεχίζει ο Περισσός «η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα αποτελούν απαίτηση μόνο του ‘κακού’ ΔΝΤ, κρύβοντας ότι αυτά αποτελούν και κατευθύνσεις συνολικά της ΕΕ – Eurogroup, για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και κερδοφορίας και πάνω απ’ όλα αποτελούν απαιτήσεις του κεφαλαίου».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τον λαό «να γυρίσει την πλάτη τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και τη Ν.Δ. και τ’ άλλα κόμματα, που στο όνομα δήθεν της ‘αλήθειας’ και του ‘ρεαλισμού’, του ζητούν να υποταχθεί πλήρως σ’ αυτήν τη βάρβαρη πολιτική».