Skip to main content

Τένις: Γουίλιαμς εναντίον… Γουίλιαμς

Σε αμιγώς οικογενειακή υπόθεση μετέτρεψαν το φετινό Australian Open οι αδελφές Γουίλιαμς, καθώς οι δύο σπουδαίες τενίστριες θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του πρώτου τουρνουά Grand Slam για το 2017.

H 35χρονη Σερένα νίκησε ύστερα από μόλις 50 λεπτά αγώνα την Μιργιάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι με 6-2, 6-1 φτάνοντας τις 80 νίκες στη Μελβούρνη, ενώ η 37χρονη Βίνους απέκλεισε την επίσης Αμερικανή Κόκο Βαντεβίγκι με 6-7, 6-2, 6-3 και έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε τελικό Major διοργάνωσης μετά το 1994. 

Οι αδελφές Γουίλιαμς θα συναντηθούν σε τελικό Grand Slam τουρνουά για πρώτη φορά μετά το Wimbledon το 2009 και συνολικά ένατη από το 2001 και ύστερα, με τη Σερένα να μετρά έξι νίκες και να στοχεύει στον 23ο τίτλο Grand Slam, που αν έρθει θα σημάνει και την επιστροφή της στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ταυτόχρονα, θα συμμετάσχει στον 30ό τελικό της καριέρας της και αν τον κατακτήσει θα ξεπεράσει το ρεκόρ μιας άλλης θρυλικής αθλήτριας, της Γερμανίδας, Στέφι Γκραφ. Στο Australian Open μετρά έξι τίτλους σε επτά τελικούς, χάνοντας το τρόπαιο μόνο πέρυσι.