Skip to main content

Διαμαρτυρία γιατρών και υγειονομικών έξω από το υπ. Εργασίας

Έξω από το υπουργείο Εργασίας έχουν συγκεντρωθεί γιατροί και υγειονομικοί, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Με συνθήματα όπως «Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης – Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους» οι συγκεντρωμένοι ζητούν την απόσυρση του επίμαχου σχεδίου.

Η συγκέντρωση γίνεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκο, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό και τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας έχει αποφασίσει 24ωρη αποχή για σήμερα, υποστηρίζοντας ότι το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα, αποτελεί ταφόπλακα για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, αύριο Τρίτη το μεσημέρι συγκέντρωση-κατάληψη από μέλη των δ.σ. συμβουλίων και εργαζομένων Σωματείων της Αττικής έξω από το υπουργείο Οικονομικών διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ διαμαρτύρεται και το νέο μισθολόγιο.