Skip to main content

Ο νέος κοροναϊός στο επίκεντρο της συνάντησης Κικίλια-πρέσβειρας Κίνας

Συνάντηση για τον νέο κοροναϊό είχαν το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Υγείας ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, με την πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue, η οποία ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα για τον έλεγχο της επιδημίας. Όπως σημείωσε, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας πληροφόρησε την κινεζική αντιπροσωπεία για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και κινεζικής πρεσβείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας Έλενα Μαλτέζου, η επιστημονική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας Αγγελική Δρελιώζη και από κινεζικής πλευράς ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών υποθέσεων και ΜΜΕ, Chen Wendi, κι ο πρώτος γραμματέας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, Zhao Xiangdong.