Skip to main content

Ισλαμικό Κράτος: Λιγότερες από 24 ώρες ζωής έχουν ο Ιάπωνας όμηρος και ο Ιορδανός πιλότος

Το Ισλαμικό Κράτος απείλησε σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα να εκτελέσει τον Ιάπωνα όμηρο τον οποίο κρατεί, καθώς και έναν Ιορδανό πιλότο, αν το Αμμάν δεν αφήσει ελεύθερη μια Ιρακινή τζιχαντίστρια που έχει καταδικάσει σε θάνατο.

Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε σε ιστότοπους των τζιχαντιστών, δείχνει μια φωτογραφία του Ιάπωνα ομήρου Κέντζι Γκότο να κρατά τη φωτογραφία του Ιορδανού πιλότου που έχει αιχμαλωτίσει το Ι.Κ., του Μάαζ Αλ Κασάσμπε.

Μια φωνή που φέρεται να είναι αυτή του κ. Γκότο να ανακοινώνει ότι «έχει 24 ώρες ζωής» και ότι ο Ιορδανός πιλότος «έχει ακόμη λιγότερο» χρόνο.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, ανώτεροι Ιάπωνες αξιωματούχοι συναντήθηκαν σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν την αυθεντικότητά του, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ηλικίας 44 ετών, η Σατζίντα Αλ Ρισάουι κρατείται σε μια φυλακή της Ιορδανίας μετά την καταδίκη της σε θάνατο το 2006 για τις τρομοκρατικές ενέργειες της 9ης Νοεμβρίου 2005 στις οποίες κατηγορείται ότι συμμετείχε. Τότε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας, μία από τις οποίες διέπραξε ο σύζυγός της, είχαν στόχο τρία ξενοδοχεία του Αμμάν και προκάλεσαν τον θάνατο 60 ανθρώπων.