Skip to main content

Πρωθυπουργός Αλβανίας: «Τα παραδοσιακά ελληνικά κόμματα πλήρωσαν τα χρόνια του μπουζουκιού»

Η πολιτική τάξη πληρώνει τώρα τον λογαριασμό όσων καλλιέργησε όλα αυτά τα «χρόνια μπουζουκιού», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

«Πρόκειται για μια ελεύθερη επιλογή του ελληνικού λαού, εξαιτίας της μεγάλης ταλαιπωρίας του από την εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας», δήλωσε σε εκπομπή στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό Top Channel και πρόσθεσε ότι «η πολιτική τάξη – εννοώ την παραδοσιακή Δεξιά και Αριστερά – έκλεισε τον κύκλο της, εξαιτίας της κρίσης που η ίδια προκάλεσε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα και τώρα πληρώνει το λογαριασμό όσων καλλιέργησε όλα αυτά τα χρόνια μπουζουκιού».

Σύμφωνα με τον κ. Ράμα, ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε τη προγραμματισμένη του επίσκεψη στα Τίρανα εξαιτίας της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και όχι εξαιτίας πιέσεων από την Άγκελα Μέρκελ, όπως είχαν δημοσιεύσει οι αλβανικές εφημερίδες.

«Είχε την ατυχία – κι αυτό συμβαίνει – να βρεθεί στην ηγεσία της χώρας, σε μια δύσκολη στιγμή, που δεν έπαιρνε πια νερό το ελληνικό πιλάφι, μαγειρεμένο για χρόνια με στατιστικές απάτες, γραφειοκρατική υπερφόρτωση και μεγάλες καταχρήσεις», δήλωσε για το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έμεινε εκτός Βουλής.

«Από την άλλη, κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί σωστά την εξαιρετικά ευαίσθητη αυτή στιγμή», τόνισε ο κ. Ράμα και υποστήριξε ότι ο ίδιος ήταν και παραμένει καλός φίλος με τον κ. Παπανδρέου.