Skip to main content

160 ΕΤΩΝ: Η TAG HEUER ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ HEUER CARRERA

La ChauxdeFonds, Ελβετία – Ιανουάριος 2020: Το 1860 ιδρύεται στο Saint-Imier της Ελβετίας από τον Edouard Heuer η TAG Heuer -ή Heuer, όπως ονομαζόταν τότε. Στα επόμενα 160 χρόνια πολλά άλλαξαν αλλά όχι η δέσμευση της εταιρείας να παρουσιάζει καινοτόμες δημιουργίες. Μια συλλογή που θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας φέτος είναι η TAG Heuer Carrera, που φιλοξενεί τους πιο κομψούς χρονογράφους της εταιρείας: εμβληματικά μοντέλα που από την πρώτη τους εμφάνιση, πριν από 60 χρόνια, έχουν μεταφέρει την αγωνιστική κληρονομιά και το τολμηρό πνεύμα της TAG Heuer στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Για να ξεκινήσει τους εορτασμούς για τα 160ά της γενέθλια, η TAG Heuer παρουσιάζει το TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition, σε 1860 κομμάτια, που θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τον Ιούνιο του 2020.

Το νέο αυτό μοντέλο, από ανοξείδωτο ατσάλι, φέρει μερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου χρονογράφου Carrera, όπως το κομψό καντράν και τη γυαλισμένη κάσα και μπουτόν. Όμως το σχήμα του είναι ελαφρώς διαφορετικό, με τη διάμετρο να έχει επεκταθεί στα 39 χιλιοστά, αντί των 36 του αρχικού μοντέλου. Τα δευτερόλεπτα της ώρας πλέον βρίσκονται στο 6 αντί για το 9, λόγω των διαφορών του Valjoux 72 που χρησιμοποιήθηκε το 1963 και του σημερινού μηχανισμού Heuer 02. Άλλαξαν και οι δείκτες που πλέον έχουν επίχρισμα μπεζ SuperLuminova. Το Carrera αλλά και το σήμα της Heuer είναι τυπωμένα στο καντράν που προστατεύεται από ένα θολωτό κρύσταλλο που βοηθάει ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει το πρωτότυπο Heuer Carrera.

Η πιο σημαντική διαφορά απ’ όλες είναι η χρήση του in-house μηχανισμού Heuer 02. Ο μηχανισμός αυτός κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο manufacture της TAG Heuer στο Chevenez. Αποτελείται από 168 εξαρτήματα και αποδίδει καλύτερα στη μέτρηση του χρόνου, ενώ διαθέτει ένα εντυπωσιακό power reserve 80 ωρών.

Τα πέντε βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει ο Calibre Heuer 02 της TAG Heuer είναι:

  • Power Reserve 80 ωρών, μια τεράστια αύξηση 30 ωρών σε σχέση με τον Heuer 01.
  • Λεπτότερος μηχανισμός, που επιτρέπει σχεδιασμό πιο λεπτών κασών. Ο Heuer 02 έχει πάχος 6,95 χιλιοστά, όταν ο Heuer 01 ήταν 7,3 χιλιοστά.
  • Κάθετος συμπλέκτης, που βελτιώνει την ακρίβεια των λειτουργιών έναρξης και τερματισμού του χρονογράφου.
  • Τροχός διαφυγής για μεγαλύτερη ακρίβεια.
  • Συχνότητα 4Hz (ή 28.800 ταλαντώσεων την ώρα), για μεγαλύτερη σταθερότητα και ακρίβεια.

Σχετικά με την TAG Heuer

Το 1860, σε ηλικία 20 ετών, ο Edouard Heuer άνοιξε το εργαστήριό του στα όρη Γιούρα, στην Ελβετία. Η δημιουργία του Mikrograph το 1916, η χορηγία ομάδων της Formula 1 τη δεκαετία του ’70 ή το λανσάρισμα του πρώτου πολυτελούς connected ρολογιού του 2015 είναι μερικά μόνο παραδείγματα των τεχνικών καινοτομιών, της απόλυτης ακρίβειας και του πάθους για σχεδιασμό ρολογιών που έχουν ξεχωριστό στυλ. Με επίκεντρο το αρχηγείο της στο La ChauxdeFonds, η TAG Heuer διαθέτει τέσσερις μονάδες παραγωγής που επιτρέπουν την κατασκευή ενός ρολογιού από το Α ως το Ω και εκπροσωπείται σε πάνω από 4.500 σημεία πώλησης σε όλες τις ηπείρους. Μεταξύ αυτών και 170 μπουτίκ TAG Heuer σε επιλεγμένες χώρες, τις οποίες μπορεί να βρει κανείς στο www.tagheuer.com.

Τα ρολόγια TAG Heuer είναι σχεδιασμένα για όσους λατρεύουν τις προκλήσεις. Η επιρροή μας ενισχύεται από τη μοναδική μας επικοινωνία σε τρεις τομείς: τα σπορ, το lifestyle και την παράδοση, που μεταδίδουν την κληρονομιά και το DNA μας. Οι συνεργασίες μας και οι πρεσβευτές μας αναδεικνύουν την ανοιχτόμυαλη κουλτούρα μας. Επίλεκτα και avantgarde ονόματα ανήκουν στην ομάδα της TAG Heuer: Η Red Bull Racing Formula One team, το Formula 1 Monaco Grand Prix, το Πρωτάθλημα Formula E, τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας και οι ηθοποιοί Chris Hemsworth και Patrick Dempsey.

Το #DontCrackUnderPressure δεν είναι απλά το μότο μας – είναι η στάση ζωή μας. Περισσότερα στα: www.tagheuer.com

Instagram: @tagheuer, Twitter: @TAGHeuer, Facebook: www.facebook.com/TAGHeuerGreece