Skip to main content

Απόδραση… δια χειρός Μάνταλου

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, τρίτη στη Super League, πέτυχε η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη με 2-0 επί του Πανιωνίου, στο πιο σημαντικό ματς του σημερινού «πρώτου πιάτου» της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συνέχισε το απόλυτο που έχει εδώ κι ένα μήνα, κατάφερε σε τέταρτο σερί ματς να μην δεχτεί γκολ, ωστόσο, οι «κυανέρυθροι» διαμαρτύρονται απόλυτα δικαιολογημένα για την φάση του πρώτου γκολ των «κιτρινόμαυρων». Γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Μάνταλος πήρε την μπάλα με το χέρι και μετά σκόραρε!

Οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και στα πρώτα 5 λεπτά απείλησαν την εστία του Μπάρκα, αρχικά με το σουτ του Ντουρμισάι που βρήκε σε ετοιμότητα το διεθνή γκολκίπερ και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Μπανανά να φεύγει άουτ.

Η ΑΕΚ απάντησε με γκολ, στο 14΄. Ο Μάνταλος συνδυάστηκε άψογα με τον Πόνσε, αλλά χρησιμοποίησε το χέρι του για να την φέρει στο πόδι και να νικήσει τον Μανοΐλοβιτς για το 0-1.

Οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ήταν έντονες στον Ευαγγέλου, ο οποίος, όμως, δεν είχε αντιληφθεί την παράβαση, όπως και ο βοηθός. Από εκείνο το σημείο και ύστερα μοναδική αξιοσημείωτη φάση ήταν ένα δυνατό σουτ του Μπακασέτα στο 45΄, που έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη συνέχισαν να έχουν την κατοχή και στο δεύτερο μέρος. Απείλησαν με τον Οικονόμου στο 48΄, με την κεφαλιά του διεθνούς αμυντικού από πλεονεκτική θέση να περνά άουτ.

Προϊόντος του χρόνου ο Πανιώνιος επιχείρησε να ανεβάσει τις γραμμές του και στο 61΄ ο Ντουρμισάι απείλησε για δεύτερη φορά τον Μπάρκα, όταν με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η ομάδα του Ουζουνίδη είχε την τύχη με το μέρος της στο 80ό λεπτό, όταν σε γύρισμα του Κούρντι από δεξιά ο Γκάλο με κεφαλιά προσπάθησε να γυρίσει στον τερματοφύλακά του, χωρίς όμως να έχει δει τη θέση του Μπάρκα, στέλνοντας την μπάλα σχεδόν να αγγίξει το αριστερό δοκάρι της εστίας του και να καταλήξει κόρνερ. Σε μεγάλο βράδυ ο διεθνής τερματοφύλακας της ΑΕΚ, κράτησε τη νίκη στο 88΄ όταν πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση, σε σουτ του Τσιλούλη από το ημικύκλιο της περιοχής.

Το ματς τελείωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα του Πανιωνίου σε διώξιμο του Χουλτ, η μπάλα στρώθηκε στον Πόνσε και ο Αργεντινός διαμόρφωσε το τελικό 2-0, σημειώνοντας ταυτόχρονα το 11ο προσωπικό τέρμα του στο πρωτάθλημα, σκοράροντας για τρίτο συνεχή αγώνα.