Skip to main content

Euroleague: Νύχτα «θαυμάτων» σε Κάουνας και Βιτόρια

Με έναν εκπληκτικό Κέβιν Πάνγκος στη σύνθεσή της (21 πόντοι), η Ζαλγκίρις νίκησε στο Κάουνας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-74 και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή.

Οι Μοσχοβίτες έχασαν για πέμπτη φορά φέτος, κι αυτό σημαίνει ότι αν ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσουν την Τετάρτη σε Μιλάνο και Μπάμπεργκ αντίστοιχα, την πρώτη θέση θα μοιράζονται τρεις ομάδες.

Εκπληκτικός και ο Ερυθρός Αστέρας, διέλυσε την Μπασκόνια μέσα στη Βιτόρια με 87-69, έφτασε στο 11-8 και ισοβαθμεί Μπασκόνια και Παναθηναϊκό, τον οποίο θα υποδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης στο Βελιγράδι!

Η Φενέρμπαχτσε έφυγε με το «διπλό» (86-81) από την έδρα της Ούνιξ Καζάν, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, σημειώνοντας τη δωδέκατη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Για τους νικητές πολύ καλός ήταν ο Κώστας Σλούκας, που έπαιξε 27 λεπτά με απολογισμό 12 πόντους (2/2 β.,2/3 δ., 2/3 τρ.), ένα ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 λάθη.

Για τους γηπεδούχους ο Κώστας Καϊμακόγλου έμεινε σε «ρηχά νερά», αφού σε περίπου 15 λεπτά συμμετοχής κατέγραψε 3 πόντους, ένα ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η Μακάμπι φέτος πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς την εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα ακολούθησε η συντριβή στην Τουρκία από τη Γαλατάσαραϊ με 63-102.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τζον Ντίμπλερ που σημείωσε 21 πόντους με 6/7 τρίποντα, ενώ για την «ομάδα του λαού» πάλεψε μόνο ο Γκάουντλοκ, που σκόραρε 22 πόντους.