Skip to main content

Σερβία: Πάμφτωχη γυναίκα κληρονόμησε 600.000 ευρώ και τα χάρισε στους συγχωριανούς της

Μια 86χρονη, πάμφτωχη γυναίκα κληρονόμησε περισσότερα από 600.000 ευρώ, όμως αποφάσισε να παραχωρήσει τα χρήματα στους ανθρώπους που την βοηθούν να τα βγάλει πέρα όλα αυτά τα χρόνια.

Η Μαρίγια Ζλάτιτς, η οποία ζει με μία σύνταξη ύψους 65 ευρώ το μήνα σε ορεινή περιοχή κοντά στο Μπόλιεβατς της ανατολικής Σερβίας, ενημερώθηκε ότι κληρονόμησε 940.000 δολάρια Αυστραλίας (611.000 ευρώ) από τον σύζυγό της ο οποίος πέθανε το 2011 στη χώρα αυτή, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

«Δεν χρειάζομαι χρήματα, γι’ αυτό τα χάρισα. Αυτοί τα έχουν ανάγκη», είπε η κ. Ζλάτιτς, η οποία έδωσε τα χρήματα στους φίλους της που ζουν σε ένα χωριό, σε απόσταση δύο ωρών με τα πόδια από το καλύβι της.

Παρά την απόσταση, οι φίλοι της την επισκέπτονται πολύ συχνά για να της δώσουν τρόφιμα και ξύλα για τη σόμπα της.

Η κ. Μαρίγια και ο σύζυγός της Μομτσίλο, ο οποίος ήταν μαραγκός, μετανάστευσαν το 1956 στην Αυστραλία, ωστόσο εκείνη επέστρεψε στη Σερβία δύο χρόνια αργότερα για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της και δεν ξαναέφυγε ποτέ από τη χώρα.

Οι δυο τους είχαν μόνο σποραδική επαφή, ενώ όπως πίστευαν οι συγχωριανοί της, ο κ. Μομτσίλο είχε αποκτήσει πολλές φάρμες με βοοειδή στην Αυστραλία.