Skip to main content

Επιλέγοντας την Καλύτερη Χρηματιστηριακή στην Ελλάδα

Από τότε που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 2014, η DEGIRO έχει κάνει επανάσταση στην αγορά χρεώνοντας τέλη που αποτελούν μόνο ένα κλάσμα από αυτά που χρεώνουν οι παραδοσιακές χρηματιστηριακές. Καταγόμενη από την Ολλανδία, η DEGIRO ξεκίνησε το 2008 προσφέροντας υπηρεσίες σε επαγγελματίες επενδυτές πριν από την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες επενδυτές το 2013. Η μοναδική προσέγγιση της εταιρείας για την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού κόστους της επιτρέπει να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο συναλλαγών για ένα κλάσμα του κόστους. Μια φαινομενικά απλή ιδέα, αλλά είναι αυτή που προκάλεσε σοκ στον τομέα της και σύντομα μέσα σε δύο χρόνια η DEGIRO είναι πλέον μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές στην Ευρώπη.

Χαμηλών προμηθειών συναλλαγές

Η ελαχιστοποίηση των εξόδων συναλλαγών είναι από καιρό μια από τις βασικές αρχές της χρηματοοικονομικής. Ο ανταγωνισμός σε μια ανοικτή οικονομία θα προωθήσει την αποτελεσματικότητα και τελικά θα μειώσει το κόστος. Τα τελευταία χρόνια η εμφάνιση των διαδικτυακών χρηματιστηριακών έχει μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος και τα τέλη έχουν πράγματι μειωθεί περισσότερο παρά ποτέ. Παρ ‘όλα αυτά, η μεγάλη διαφορά μεταξύ των πιο ακριβών και λιγότερο δαπανηρών χρηματιστηριακών έχει παραμείνει.

Τα τέλη συναλλαγών μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις αποδόσεις, ειδικά για τους μικρότερους επενδυτές ή τους επενδυτές με πιο συχνή δραστηριότητα και η Ελλάδα είχε πάντοτε μερικά από τα πιο ακριβά τέλη συναλλαγών στην Ευρώπη. Παραδοσιακά, οι ελληνικές χρηματιστηριακές παρέχουν πρόσβαση στους πελάτες μόνο σε πρωτογενείς αγορές  όπως το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων και δαπανηρών υπηρεσιών, όπως η παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών και η διαχείριση χαρτοφυλακίου. Ως, χρηματιστηριακή εκτέλεσης εντολών μόνο, η DEGIRO εστιάζει τις προσπάθειές της όχι στις πρόσθετες υπηρεσίες αλλά μόνο στην παροχή μιας κορυφαίας πλατφόρμας. Διατηρώντας τα τέλη χαμηλά, η DEGIRO προσφέρει στους επενδυτές στην Ελλάδα κατά μέσο όρο 84% φθηνότερες * προμήθειες και πρόσβαση σε πάνω από 60 χρηματιστήρια ανά τον κόσμο.

Πριν από την είσοδο της DEGIRO στην αγορά, οι συναλλαγές στην Ελλάδα αντιστοιχούσαν σε τέλη αισθητά υψηλότερα. Τώρα οι επενδυτές μπορούν να διαπραγματεύονται σε μετοχές της Ελλάδας μόνο για € 0,50 + 0,1% ανά συναλλαγή. Οι αμερικάνικες μετοχές διαπραγματεύονται με 0,50 € + 0,004$ / μετοχή και επιπλέον υπάρχουν διαθέσιμα ορισμένα ETFs χωρίς προμήθεια**.

* Μέση εξοικονόμηση σε σύγκριση με άλλες 4 χρηματιστηριακές
** Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Οικονομική προστασία

Ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή μιας  χρηματιστηριακής είναι να διασφαλίσει ότι τα περιουσιακά σας στοιχεία είναι ασφαλή. Η πρώτη προτεραιότητά της DEGIRO είναι να εξασφαλίσει ότι τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της είναι ασφαλή. Οι επενδύσεις σας είναι 100% διαχωρισμένες και διακρατούνται σε θεματοφύλακα εντελώς χωριστά από τη DEGIRO. Η εταιρία αυτή δεν εκτελεί καμία άλλη λειτουργία παρά τη διακράτηση ενός λογαριασμού αποθέματος. Με αυτόν τον τρόπο, στην απίθανη περίπτωση που συμβεί κάτι στη DEGIRO, τα κεφάλαια των πελατών θα επιστραφούν στους πελάτες αντί να αντιμετωπίζονται ως ανακτήσιμα περιουσιακά στοιχεία.

Διεθνώς βραβευμένη χρηματιστηριακή

Σήμερα η DEGIRO έχει αναπτυχθεί σημαντικά με πάνω από 200.000 πελάτες σε 18 χώρες. Η επιτυχία της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη αποδεικνύει ότι οι χαμηλού κόστους διαδικτυακές χρηματιστηριακές είναι ο νέος κανόνας στην αγορά μετοχών. Η DEGIRO έχει διακριθεί από το επενδυτικό κοινό και τα απτά αποδεικτικά στοιχεία είναι τα περισσότερα από 30 χρηματιστηριακά βραβεία από την Financial Times και την Investors Chronicle (Ηνωμένο Βασίλειο), την Beleggers Belangen (Ολλανδία), την Investir (Γαλλία) και τη Handelsblatt (Γερμανία).