Skip to main content

Australian Open: Συνεχίζει η Χάλεπ, εκτός η Πλίσκοβα

Η Σιμόνα Χάλεπ θα συνεχίσει την πορεία της στο Australian Open, σε αντίθεση με την Καρολίνα Πλίσκοβα, η οποία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

Παίζοντας όσο ακριβώς χρειαζόταν η άλλοτε κορυφαία τενίστρια του κόσμου εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον 4ο γύρο του πρώτου Grand Slam της σεζόν. Στην Rod Laver Arena επιβλήθηκε της Γιούλια Πουτίντσεβα με 6-1, 6-4 και πέρασε στην φάση των «16» για 3η σερί χρονιά.

Η 28χρονη Ρουμάνα «έσπασε» πέντε ορές το σερβίς της αντιπάλου και έφτασε άνετα στη νίκη-πρόκριση. Στον επόμενο γύρο το έργο της αναμένεται να είναι σαφώς πιο δύσκολο, καθώς θα αντιμετωπίσει την Έλις Μέρτενς (νο 16 στο ταμπλό).

Η Βελγίδα επιβλήθηκε της Κάθριν Μπέλις με 6-1, 6-7 (5), 6-0 και επέστρεψε στη φάση των «16» της Μελβούρνης μετά το 2018, όταν ήταν ημιφιναλίστ.

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα, η οποία επικράτησε του νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και του ταμπλό, Καρολίνα Πλίσκοβα, με 7-6 (4), 7-6 (3). Στον 4ο γύρο, η Ρωσίδα θα αντιμετωπίσει την Αντζελίκ Κέρμπερ, που επικράτησε της Καμίλα Γκιόργκι με 6-2, 6-7 (4), 6-3.

Η Ανέτ Κονταβέιτ χρειάστηκε μόλις 49 λεπτά για να νικήσει 6-0, 6-1 την Μπελίντα Μπέντσιτς και στην επόμενη φάση η Εσθονή θα αναμετρηθεί με τη 18χρονη, Ίγκα Σβιάτεκ, που απέκλεισε την Ντόνα Βέκιτς με 7-5, 6-3.