Skip to main content

«Αντίο» στο ποδόσφαιρο από τον Ρικέλμε

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για έναν «μάγο» της μπάλας, τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τους αγωνιστικούς χώρους, σε ηλικία 36 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN.

Ο Ρικέλμε ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπόκα Τζούνιορς και στη συνέχεια συνέχισε στην Μπαρτσελόνα, ενώ έπαιξε για τρία χρόνια και στη Βιγιαρεάλ.

Το 2008 επέστρεψε στην Αργεντινή για να ξαναπαίξει στην Μπόκα, ενώ πέρυσι άφησε τους «χεϊνέσες» για να φορέσει τη φανέλα της Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Με την Μπόκα πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, τρία Κύπελλα Λιμπερταδόρες κι ένα Κύπελλο Σουνταμερικάνα, ενώ υπήρξε 51 φορές διεθνής και σκόραρε 17 γκολ για την «αλμπισελέστε». 

«Αποφάσισα να μην ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Από τώρα θα είμαι ένας φίλαθλος και θα ”υποφέρω” από τις εξέδρες των γηπέδων. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την καριέρα μου μέχρι σήμερα» δήλωσε ένας από τους τελευταίους «αρτίστες» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

«Απόλαυσα το ποδόσφαιρο στο μέγιστο βαθμό. Ελπίζω να συνέβη το ίδιο και με τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε. Προσπάθησα για το καλύτερο. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για τους οπαδούς της Μπόκα, της Αργεντινής, της Βιγιαρεάλ και της Μπαρτσελόνα» πρόσθεσε ο Ρικέλμε.