Skip to main content

Η INTERAMERICAN άνοιξε την επετειακή χρονιά της 50ετίας της τιμώντας τον ιδρυτή της Δημήτρη Κοντομηνά

50 χρόνια πολυσχιδούς, ηγετικής παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά συμπληρώνει φέτος η INTERAMERICAN και στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων που θα αναπτυχθούν κατά το 2019 για την επέτειο, οι μέτοχοι και η εταιρεία τίμησαν τον Δημήτρη Κοντομηνά. Ο ιδρυτής της INTERAMERICAN, εμβληματικά καταξιωμένη προσωπικότητα για την ασφαλιστική βιομηχανία της χώρας, οδήγησε την εταιρεία επί τρεις και πλέον δεκαετίες -από την ίδρυσή της μέχρι το ξεκίνημα του νέου αιώνα- σε δρόμους που άλλαξαν ευρύτερα την ασφαλιστική αγορά στη χώρα μας.

Η INTERAMERICAN ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 1969, ως η πρώτη αμιγώς ασφαλιστική εταιρεία Ζωής στην Ελλάδα. Μετά την εντυπωσιακή διαδρομή της υπό την ηγεσία του Δημήτρη Κοντομηνά, συνέχισε να πρωταγωνιστεί στην ιδιωτική ασφάλιση του τόπου μας και υπό την ιδιοκτησία της ACHMEA, του μεγαλύτερου συνεταιριστικού ασφαλιστικού οργανισμού στην Ευρώπη, στον οποίο ανήκει από το 2001. Η ACHMEA προσέθεσε στην εταιρεία την αξία της εμπειρίας δύο και πλέον αιώνων στις Κάτω Χώρες, με δυναμική δραστηριότητα ειδικότερα στον τομέα των ασφαλίσεων υγείας. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν μια ισχυρή βάση εντυπωσιακού μετασχηματισμού της INTERAMERICAN σήμερα, με προοπτική τη βιώσιμη ανάπτυξη και με μοχλούς την τεχνολογία, την καινοτομία και την προωθημένη οργανωτική δομή.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, με φόντο τις φωτογραφικές αναμνήσεις της ιστορίας του -από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι την ανάδειξή του σε επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος το 2006- αποδέχθηκε με εμφανή συγκίνηση την τιμή. Μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής εξήρε ως κορυφαία αξία για την INTERAMERICAN, διαχρονικά, τους ανθρώπους της.  Όπως και το 2001 κατά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, υπογράμμισε ως βασικό γνώμονα της απόφασής του για τη μεταβίβαση της εταιρείας στον Ολλανδικό οργανισμό την εξασφάλιση του μέλλοντος της INTERAMERICAN, με όρους ανάπτυξης σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα, διεθνώς και τοπικά. 

Ως οικοδεσπότης ο Willem van Duin, Πρόεδρος της μητρικής  ACHMEA, που ταξίδεψε στην Ελλάδα αποκλειστικά για την εκδήλωση, σκιαγράφησε τη μοναδικά ηγετική προσωπικότητα του τιμώμενου, ο οποίος καθόρισε ανεξίτηλα την εξέλιξή της κατά το μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής διαδρομής της κληροδοτώντας μια πολύτιμη ασφαλιστική -και όχι μόνο- παρακαταθήκη. Την εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν τα διοικητικά στελέχη της  INTERAMERICAN, προλόγισε ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος επεσήμανε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αναγνωριστεί το πολύ ισχυρό όραμα του δημιουργού της, που ξεπερνούσε τα ελληνικά σύνορα και να τον τιμήσει η INTERAMERICAN γι’ αυτό.

Ο κ. van Duin προσέφερε στον κ. Κοντομηνά ένα «λεύκωμα αναμνήσεων» με ιστορικές φωτογραφίες και δημοσιεύματα. Ακολούθησε η ιδιαίτερη στιγμή αποκάλυψης της εικαστικής ενότητας στην είσοδο του αμφιθεάτρου των κεντρικών γραφείων της εταιρείας με τα πρόσωπα των ιδρυτών, Δημήτρη Κοντομηνά και Αλέξανδρου Ταμπουρά, που έχει φιλοτεχνήσει και προσέφερε ο Γιάννης Ρούντος. Αξίζει να σημειωθεί πως η αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της INTERAMERICAN ονομάστηκε, στο πλαίσιο της ίδιας τιμητικής πρωτοβουλίας, «Αίθουσα Δημήτρης Κοντομηνάς».