Skip to main content

Κίνα: Ολοκληρώθηκαν τα λιμενικά έργα για τη μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο

Ολοκληρώθηκαν τα λιμενικά έργα της μεγαλύτερης θαλάσσιας γέφυρας στον κόσμο, που συνδέει το Χονγκ Κονγκ, το Τζουχάι και το Μακάο, δήλωσε αξιωματούχος της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας.

Η εγκατάσταση και ο έλεγχος του εξοπλισμού που συνδέει τα λιμάνια και το κύριο τμήμα της γέφυρας των 55 χιλιομέτρων είναι σε εξέλιξη, δήλωσε ο Χε Νίνγκα, διευθυντής της Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Γκουανγκντόνγκ, προσθέτοντας ότι οι Αρχές έχουν ολοκληρώσει σχεδόν τη διαμόρφωση της πολιτικής για τη διασυνοριακή κίνηση στη γέφυρα.

Το μεγαλύτερο έργο της γέφυρας ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Χρειάσθηκαν έξι χρόνια προετοιμασίας και οκτώ χρόνια για την κατασκευή της γέφυρας.

Η γέφυρα θα τεθεί σε λειτουργία μετά την ανάληψη των λιμενικών έργων από τις τελωνειακές και ελεγκτικές Αρχές καθώς και τις Αρχές συνοριακών ελέγχων και καραντίνας, δήλωσε ο διευθυντής του έργου στην Αρχή για τη γέφυρα Χονγκ Κονγκ – Τζουχάι – Μακάο.

Η γέφυρα θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού από το Χονγκ Κονγκ στο Τζουχάι από τρεις ώρες σε μόλις 30 λεπτά, ενοποιώντας περαιτέρω τις πόλεις στο δέλτα του ποταμού Περλ.