Skip to main content

Κ. Τσιάρας: Πρέπει ενδεχομένως να θωρακίσουμε το δικαιικό μας σύστημα

Πολλά καμπανάκια χτυπούν τα γεγονότα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, αναφερόμενος στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και στον ξυλοδαρμό του Σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια. 

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχετικά με την υπόθεση Μπεκατώρου, δήλωσε πώς περιστατικά σαν αυτό, δείχνουν ότι ενδεχομένως θα πρέπει να γίνει κάτι για να θωρακιστεί το δικαιικό σύστημα. 

Επεσήμανε δε, ότι αυτό που έχει αξία την ώρα που έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη,  είναι να σπάσει τη σιωπή οποιοδήποτε παιδί βρίσκεται σε αυτή την θέση και να υπάρχει κάθε υποστήριξη από την πολιτεία. 

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι τα σοβαρά θέματα, αντιμετωπίζονται με τον πιο επαρκή τρόπο, διευκρινίζοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες. Ταυτόχρονα υπογράμμισε, πως έχει μεγιστοποιηθεί η ποινή για τον βιασμό.  

Αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό Ομονοίας, ο υπουργός είπε πως έχει ήδη κάνει ερώτημα στην επιτροπή του ποινικού κώδικα αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου για τέτοιες συμπεριφορές.

Επίσης, επεσήμανε πως έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική σκοπούμενη σωματική βλάβη και ότι παρά το γεγονός ότι αφορά ανηλίκους η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και κάνει αυτό που πρέπει κάθε φορά. 

Υπογράμμισε, ακόμη, πως η παραβατικότητα των ανηλίκων έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, αναφέροντας ότι είναι κρίμα να υπάρχουν αποτρόπαιες συμπεριφορές σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία.

Επεσήμανε επίσης ότι η συζήτηση για τις όποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, τόνισε ότι περίπου τον Ιούνιο του 2021, θα υπάρχει δυνατότητα να συζητηθούν.