Skip to main content

Σύσσωμοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί κλάδοι στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου

Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό αποφάσισαν επαγγελματικοί και επιστημονικοί κλάδοι, που συνεδρίασαν στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ. 

Παράλληλα, οι φορείς διατύπωσαν την απαίτηση τους για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να ζητήσουν την έναρξη «πραγματικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό.

Οι φορείς που συμμετείχαν είναι: ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΣΗΕΑ, ΠΑΣΕΓΕΣ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ΤΕΕ Τεχνικό Επιμελητήριο, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Eλληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ενωση Ελλήνων Χημικών, Ενωση Συμβολαιογράφων Ελλάδας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Συλλογός Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών, Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.

Γ. Παναγόπουλος: Ο κόσμος να βγει στον δρόμο

Με την πρωτοβουλία που ανελήφθη συγκροτείται ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο, απέναντι σε αυτό το μη ηθικά βιώσιμο και ψευδώνυμο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, δήθεν ασφαλιστικό, αλλά για ένα βαθύτατα φορομπηχτικό νόμο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλο κάλεσε τον κόσμο να βγει στο δρόμο «να εκφράσει την αντίθεσή του για όλα αυτά που αποφασίζουν ερήμην του, για όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον και των παρόντων και των επόμενων γενεών».

Στα μπλόκα των αγροτών ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος υλοποιώντας την απόφαση της συνεδρίασης των φορέων για την συστράτευση όλων για την απόσυρση του ασφαλιστικού, αύριο Σάββατο θα επισκεφθεί τα μπλόκα των αγροτών στο Κάστρο, στη Λάρισα ,στα Τέμπη και σε όποιο άλλο έχει στηθεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης