Skip to main content

Τσιτσιπάς: «Δεν ανησυχώ καθόλου, βρίσκομαι στο σωστό δρόμο»

Καμία ανησυχία για τη συνέχεια της σεζόν δεν έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρά τον πρόωο αποκλεισμό του από το Australian Open, στην φάση των «32» από τον Μίλος Ράονιτς.

Αρκετά ψύχραιμος παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα και στο ερώτημα που του έγινε για το πώς βλέπει τη συνέχεια, απάντησε:

«Νομίζω πως βρίσκομαι στο σωστό δρόμο. Έχω βελτιώσει πολλά πράγματα. Θα βάλω σαν προτεραιότητα να κρατήσω αυτό που έχω και να το εξελίξω όσο περνάει ο χρόνος.

Αυτή τη στιγμή έχω καταφέρει κάποια καλά πράγματα και θέλω να τα κρατήσω και μέρα με τη μέρα να τα βελτιώνω λίγο. Να μην πάω κατευθείαν στο φουλ, να μη χτυπήσω κόκκινο συναγερμό, γιατί αυτό ήταν που με έκανε να έχω κάποια σκαμπανεβάσματα πέρσι στα μέσα της χρονιάς. Θέλω να έχω μια ισορροπία στα αποτελέσματά μου, στο μυαλό μου και στην εγκεφαλική μου υγεία».

Για την αναμέτρηση με τον Ράονιτς σχολίασε: «Έπαιζε με το forehand του σε όλο το γήπεδο και δεν ξέρεις που πρέπει να σταθείς ακριβώς, επειδή οι μπάλες είναι πολύ γρήγορες.

Μου θύμισε το ματς που είχα με τον Κύργιο δυο εβδομάδες πριν στο Μπρίσμπεϊν. Δεν υπήρχε πολύ δράση στη baseline, περισσότερο από το σερβίς. Ένιωσα πως τα αντανακλαστικά μου στο σερβίς του δεν ήταν εκεί, ήμουν αργός, ήταν περίεργο παιχνίδι γενικά.»

Για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει διαφορετικά την ήττα σε σχέση με πέρυσι, ο Τσιτσιπάς απάντησε: «Έτσι είναι η ζωή, πρέπει να μάθεις απ’ αυτό και να το αποδεχτείς. Πέρσι δεν ήμουν σε θέση να το αποδεχτώ, ήμουν πολύ λυπημένος μετά την ήττα μου στα ημιτελικά. Φέτος είναι διαφορετικά. Θα συνεχίσω να δουλεύω και ελπίζω πως θα το κερδίσω του χρόνου».