Skip to main content

«Ναι» από Ελ. Κουντουρά στη Συμφωνία των Πρεσπών – Αντιπαράθεση με Αδ. Γεωργιάδη

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά διαμηνύοντας ότι δεν θα υποκύψει σε εκφοβισμούς και εκβιασμούς, ενώ σημείωσε πως δεν διαπραγματευτεί το συνταγματικό της δικαίωμα να ψηφίζει κατά συνείδηση.

Μιλώντας στη Βουλή, η κ. Κουντουρά έκανε λόγο για «προπαγάνδα μίσους και διχασμού που έσπειρε η Ν.Δ.» ενώ κατήγγειλε απειλές εκφοβισμού και τρομοκρατίας εναντίον της ίδιας και της οικογένειάς της.

«Τον τελευταίο καιρό ειπώθηκαν και γράφτηκαν διάφορα ψεύδη και συκοφαντίες εναντίον μου για το κόστος των υπηρεσιακών μετακινήσεών μου και τηλεφώνων-περιουσία του ελληνικού δημοσίου- και έχω υποστεί άθλιες επιθέσεις για την οικογένειά μου και ανήθικες επιθέσεις για το ήθος μου και τον νεκρό πατέρα μου. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προέρχεται από έναν ακραίο χώρο, αντί να τοποθετείται στις ομιλίες του πολιτικά έχει επιδοθεί σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου με εμμονή και με έχει στοχοποιήσει», ανέφερε η κ. Κουντουρά.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την απορία του γιατί η κ. Κουντουρά επιτέθηκε σε εκείνον όταν -όπως συμπλήρωσε- «αυτός που αποκάλυψε ότι ο πατέρας της έγραψε τον “Ύμνο της 21ης Απριλίου” ήταν ο Πάνος Καμμένος».

«Είδα με έκπληξη ότι για τον κ. Καμμένο, που ήταν μέχρι χθες αρχηγός της και την κατηγόρησε για όλα αυτά που την κατηγόρησε, δεν είπε τίποτα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του από την κ. Κουντουρά, ότι παρέχει πολιτική κάλυψη σε φασιστικά στοιχεία που τρομοκρατούν την ίδια και την οικογένειά της, ο κ. Γεωργιάδης καταδίκασε «κάθε επίθεση και απειλή εναντίον της και εναντίον της οικογένειάς της, από οποιονδήποτε και από οπουδήποτε και κάθε φωτογραφία που της στέλνουν».

«Θα ήμουν χαρούμενος αν είχατε κάνει το ίδιο, όταν τότε που είχατε πάει στους Ανεξάρτητους Έλληνες -κι αν, όπως εγώ, ψηφίζατε το πρόγραμμα το οποίο υποστηρίξατε μετά- επιδεικνύατε την ίδια ευαισθησία με μένα. Διότι τότε είχαμε 200 e-mail την ημέρα στο λογαριασμό μας που κατηγορούσαν εμάς, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας, αλλά τότε δεν είδα να έχετε την ίδια ευαισθησία», είπε ο κ. Γεωργιάδης.