Skip to main content

Ευ. Βενιζέλος: Δεν βγήκαμε τρίτη δύναμη για ένα καπρίτσιο

Λάβρος κατά του Γιώργου Παπανδρέου υπήρξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αναδειχθεί τρίτη δύναμη.

Όπως είπε, για το θεσμικά και δημοκρατικά δραματικό γεγονός ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή «υπάρχει ευθύνη έναντι του έθνους και έναντι της παράταξης, ευθύνη με ονοματεπώνυμο» που βαρύνει τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Αντέξαμε στην ανιστόρητη υπονόμευση που προκάλεσε η διάσπαση της παράταξης χωρίς πολιτικό λόγο, για ένα καπρίτσιο,για κάποιες προσωπικές εμμονές που πλήρωσε πανάκριβα και το ΠΑΣΟΚ και η χώρα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Παραδέχθηκε πως το κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό μικρό και ανεπαρκές και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί σε σχέση με το μέγεθος της προσπάθειας που έγινε και σε σχέση με «τις αλήθειες που ειπώθηκαν προεκλογικά». 

Αναφορικά με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει, αλλά παρατήρησε ότι στην εποχή μας «δεν αρκεί η οριακή τεχνητη πλειοψηφία εδρών», αλλά απαιτείται πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης, ενότητας, με όλα τα θέματα ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας.