Skip to main content

ΟΕΕ: Κεφαλικός φόρος η αύξηση των εισφορών

Η κατακόρυφη αύξηση των εισφορών αποτελεί ένα είδος κεφαλικού φόρου, υποστήριξε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σε γραπτή του δήλωση.

Απαντώντας σε διάφορα σχόλια σχετικά με τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Κόλλιας επισήμανε ότι «το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι στο πλευρό της κυβέρνησης, στη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ελεγκτικού μηχανισμού και όχι μόνο».

Όπως εξήγησε, όμως, η επιχειρηματολογία αυτή από την πλευρά της κυβέρνησης, αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για ασφαλιστικό, αλλά για φορολογικό νομοσχέδιο, επιβεβαιώνοντας την αρχική μας εκτίμηση ότι η κατακόρυφη αύξηση των εισφορών αποτελεί ένα είδος κεφαλικού φόρου.

Καταλήγοντας, ο κ. Κόλλιας σημείωσε ότι «έτσι όπως επιχειρείται να επιβληθεί το νέο σύστημα, και δεν αγγίζει τους φοροφυγάδες, οι οποίοι θα πληρώνουν με βάση τα ποσά που δηλώνουν στην εφορία, τιμωρεί τους ειλικρινείς φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται και πάλι να πληρώσουν το μάρμαρο».

naftemporiki.gr