Skip to main content

Τελωνείο Ευζώνων: Αποκλεισμός-διαμαρτυρία για τη Συμφωνία

Σε αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς, στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, πρόχωρησαν λίγο μετά τις 15.30 κάτοικοι της περιοχής, που συγκεντρώθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

«Το ρεύμα προς την ΠΓΔΜ, επί του ελληνικού εδάφους, έχει κλείσει εντελώς και δεν περνάει τίποτα» είπε στο ΑΜΠΕ ο Μιχάλης Τσερνικούδης, κάτοικος Παιονίας Κιλκίς, προθέτοντας ότι έκλεισε ακόμη και ο παράδρομος που χρησιμοποιείται για τη διέλευση των φορτηγών προς τη γειτονική χώρα.

Για τα οχήματα που κατευθύνονται προς την Ελλάδα, μέσω του τελωνείου Ευζώνων, είναι διαθέσιμη μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας και επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε Έλληνες.

«Με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά μας και όχι με τρακτέρ, δίνουμε και εμείς το “παρών” στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τελωνείο των Ευζώνων» είπε ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, σημειώνοντας ότι η αρχική πρόθεση των αγροτών ήταν να κατευθυνθούν στο σημείο με τα τρακτέρ τους, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τούς το απαγόρευσαν. Ο ίδιος επισήμανε ότι από τον δήμο Παιονίας βγήκε ανακοίνωση και στις 12 το μεσημέρι έπαυσαν τη λειτουργία τους οι δημόσιες υπηρεσίες και κατέβασαν ρολά τα εμπορικά καταστήματα, ώστε ο κόσμος που επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών να μπορέσει να συμμετάσχει.

Σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, στη σημερινή συγκέντρωση στο τελωνείο των Ευζώνων συγκεντρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά και απλοί πολίτες από Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία και Ημαθία.

«Οι σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δεν έχουν καμία σχέση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται και θα ξεκινήσουν στις 28 Ιανουαρίου» ξεκαθάρισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ