Skip to main content

Ψιθυρίζοντας το σκοτεινό της μυστικό στα θύματά της

Διατηρώντας όλα τα γοητευτικά στοιχεία της εποχής του ’50 και τη μυθιστορηματική και μυστηριώδη γοητεία του συγγραφέα Γιάννη Μαρή, οι «Θεατρικές Σκηνές» και η ομάδα «naan» μετατρέπουν το θέατρο Κιβωτός σε σκοτεινό film noir theater, για να παρουσιάσουν το έργο «Η κυρία της νύχτας», σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία της Φρόσως Λύτρα, από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2016, για 25 μόνο παραστάσεις, σε μια παραδοσιακή αυλή στο Γκάζι, και βρήκε θερμή ανταπόκριση από το κοινό. Έτσι, η ομάδα «naan» ωθήθηκε να το παρουσιάσει και πάλι, με τη στήριξη των «Θεατρικών Σκηνών».

Σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση

Το μυθιστόρημα «Η κυρία της νύχτας» του Γιάννη Μαρή, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας του αστυνομικού μυθιστορήματος στην Ελλάδα, δημοσιεύτηκε σε συνέχειες, το 1955, στην εφημερίδα «Ακρόπολις», και χαρακτηρίστηκε ως αισθηματικό θρίλερ. Η ηρωίδα του, μια μοιραία γυναίκα της δεκαετίας του ’50, με το όνομα Λιάνα Περέζ, εμφανίζεται από το πουθενά, αναστατώνοντας την κοσμική κοινωνία της Αθήνας. Σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση, όπως ήταν και ο δεύτερος τίτλος του μυθιστορήματος, προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο και την καταστροφή, ψιθυρίζοντας το μοιραίο και σκοτεινό μυστικό της στα θύματά της.

Ταυτότητα παράστασης

Θεατρική μεταφορά – σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα, σκηνογραφία: Μανόλης Παντελιδάκης, πρωτότυπη μουσική: Μιχάλης Νιβολιανίτης – Αλέξανδρος Χρηστάρας, σχεδιασμός κοστουμιών: Νίκος Χαρλαύτης, φωτογραφία και μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος, χορογραφία: Αλέξης Φουσέκης, σχεδιασμός φώτων: Σάκης Μπιρμπίλης.

Παίζουν: Λίνα Σακκά, Όθωνας Μεταξάς, Δημήτρης Γεωργαλάς, Στάθης Ματζώρος, Φανή Γέμπτου, Αγησίλαος Αλεξίου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξης Φουσέκης και ο Αλέξανδρος Ρήγας. Τραγουδούν: Φανή Γέμτου και Όθωνας Μεταξάς. Χορεύουν: Αλέξης Φουσέκης και Αναστασία Κελέση.  

Πληροφορίες

Θέατρο Κιβωτός: Πειραιώς 115 – Γκάζι, τηλ.: 210 3427426. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 19:00. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 18 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, άνω των 65): 12 ευρώ, ανέργων: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα Γερμανός, τηλεφωνικά: 210 8938111, ηλεκτρονικά: theatrikesskines.gr και tickethour.gr.

[email protected]