Skip to main content

Μικρούτσικος και Θηβαίος «Στη χώρα των θαυμάτων»

Μετά από πολύ καιρό, ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος συναντά τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο, για μια σειρά παραστάσεων με τίτλο «Στη χώρα των θαυμάτων» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο, στις 10.30 το βράδυ, για έξι παραστάσεις.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης, ο Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάσει την καινούργια του δισκογραφική δουλειά, «Στην ομίχλη των καιρών», μια σειρά τραγουδιών σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, Άλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου και Γιάννη Δούκα, με βασική ερμηνεύτρια τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, για την οποία ο συνθέτης αναφέρει: «Η Μαριάννα έχει πολύ μεγάλες φωνητικές δυνατότητες, αλλά με εξέπληξε με την εκφραστικότητά της και με τη δυνατότητά της να ερμηνεύει τραγούδια διαφορετικού ύφους, με τις συλλαβές και τις λέξεις να ζουν στο στόμα της».

Ο Χρήστος Θηβαίος θα παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά, με τίτλο «Σιδερένιο νησί», την οποία εμπνεύστηκε από την αιματηρή εξέγερση των μεταλλωρύχων στη Σέριφο, το 1916. Πρόκειται για έναν θεματικό δίσκο, με αφορμή τα πραγματικά γεγονότα που η ποιητική ματιά του τραγουδοποιού τα ανασυντάσσει σε προσωπική μυθοπλασία.

Αν και οι δύο αυτές δημιουργίες εκκινούν από συμβάντα και γεγονότα, που απέχουν 100 χρόνια, φαίνεται ότι έχουν την ίδια ρίζα και υπάρχουν οι ίδιες αιτίες που προκάλεσαν τη γένεσή τους. Ο Θάνος Μικρούτσικος θεωρεί ότι το έργο του Χρήστου Θηβαίου συνεχίζει τα μεγάλα έργα των Ελλήνων συνθετών, δημιουργεί, μέσα από τη μουσική, τα κείμενα, αλλά και την ηχητική ατμόσφαιρα, την αίσθηση ενός σπαρακτικού ντοκουμέντου, που είναι σίγουρο ότι θα αφήσει το στίγμα του στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Το δεύτερο μέρος της παράστασης συνθέτουν τραγούδια κοινού αισθήματος, δηλαδή τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από δυο και περισσότερες γενιές.

Συντελεστές

Τον Χρήστο Θηβαίο, τον Θάνο Μικρούτσικο και τη νέα του ερμηνεύτρια, Μαριάννα Πολυχρονίδη, θα πλαισιώσουν σπουδαίοι σολίστ υψηλών προδιαγραφών: ο Θύμιος Παπαδόπουλος με τα πνευστά του, ο Μάξιμος Δράκος με τα πλήκτρα του, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο και τις κιθάρες και ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα. Τα φώτα της παράστασης έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τον ηχητικό σχεδιασμό έχει κάνει ο Γιώργος Κορρές.

Πληροφορίες

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: λεωφ. Συγγρού 143 – Ν. Σμύρνη, τηλ.: 210 9315600. Τιμές εισιτηρίων: μπαρ: ποτό: 15 ευρώ, μπύρα ή κρασί: 13 ευρώ, φοιτητές και άνεργοι: 10 ευρώ, τραπέζι: φιάλη ποτού (4 άτομα): 125 ευρώ, φιάλη κρασί (2 άτομα): 65 ευρώ, ελάχιστη κατανάλωση: 20 ευρώ, ΑΜΕΑ: 20% έκπτωση. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr