Skip to main content

X.A.: Οι τράπεζες το κρατούν στο κόκκινο

Στο κόκκινο κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, κόντρα στην εικόνα ανάκαμψης που έχουμε στα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου. Τα τραπεζικά προβλήματα παραμένουν πάντα στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, καθώς τα σχέδια της κυβέρνησης συνταντούν τις ενστάσεις των πιστωτών και το τοπίο για το πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Κυβέρνηση, θεσμοί και τράπεζες στη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται διαφωνίες ως προς τη μορφή που θα λάβει ο μηχανισμός. 

Yπό τις συνθήκες αυτές ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει σήμερα, Πέμπτη, νέα πτώση της τάξης του 1,9% και είναι εκείνος με την χειρότερη μακράν επίδοση μεταξύ των δεικτών του Χ.Α. Οι κλάδοι ακίνητης περιουσίας, χημικών και πρώτων υλών ακολουθούν με πτώση περίπου 1% έκαστος. Στον αντίποδα οι κλάδοι πετρελαίου και βιομηχανικών προϊόντων παρουσιάζουν άνοδο 0,7% και 0,6% αντίστοιχα λίγο μετά τις 14:30. 

Ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,6% διαμορφώνεται στις 627,62 μονάδες. Και η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από χαμηλό σχετικό όγκο συναλλαγών, με τον τζίρο να είναι στα 11,6 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr