Skip to main content

Στην Αθλέτικ Μπιλμπάο το ισπανικό Super Cup

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάκτησε το ισπανικό Super Cup, νικώντας στην παράταση και με ανατροπή την Μπαρτσελόνα (3-2), στον τελικό που φιλοξενήθηκε στο στάδιο «Ντε Λα Καρτούγια», στη Σεβίλλη.

Στην έβδομη συμμετοχή της στη διοργάνωση, η Αθλέτικ κατάκτησε το τρίτο Κύπελλο στην Ιστορία της σε πέντε τελικούς και πρώτο μετά από 6 χρόνια, καθώς τελευταία φορά που πανηγύρισε ήταν το 2015 (η πρώτη το 1984). 

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι Καταλανοί προηγήθηκαν δύο φορές με ισάριθμα γκολ του Γκριεζμάν, στο 40ό και 77ο λεπτό. Η Αθλέτικ ισοφάρισε ισάριθμες, την πρώτη με τον Ντε Μάρκος στο 42΄ και τη δεύτερη στο 90΄ με τον Βιγιαλίμπρε.

Στην παράταση ο Ινάκι Γουίλιαμς, πέτυχε ένα έξοχο γκολ στο 94΄ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του, τιμωρώντας την αμυντικά «αστεία» Μπαρτσελόνα και βυθίζοντάς την σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Ο Μέσι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 120΄, για πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του σε επίπεδο συλλόγου ύστερα από 17 χρόνια και 753 παιχνίδια με την «Μπάρτσα», καθώς «γκρέμισε» εκτός φάσης τον Βιγιαλίμπρε.