Skip to main content

Super League: Πέρασε και από τα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ

Συνέχεια στα επιτυχή αποτελέσματα έδωσε ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε στους «Ζωσιμάδες» με 1-0 του γηπεδούχου ΠΑΣ στην τελευταία αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής και σημείωσε την ένατη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. 

Ο «Δικέφαλος» έφτασε στους 26 βαθμούς και «σκαρφάλωσε» στην πέμπτη θέση έχοντας και παιχνίδι λιγότερο (με τον Ηρακλή), που αν το κερδίσει θα βρεθεί στο -1 από τον τέταρτο Παναθηναϊκό και στο -2 από τους δεύτερους Πανιώνιο και Ξάνθη.

Το γκολ που έγραψε την ιστορία της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 31ο λεπτό, όταν στη σέντρα του Μάτος ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση αλλά στο ριμπάουντ η έφτασε έφτασε στον Λέοβατς, που πλάσαρε από κοντά για το 0-1.

Μόλις στο πρώτο λεπτό οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Τζημόπουλου, ενώ στο 11΄ ο βοηθός Καλφόγλου ανέκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μαμπουλού, που θα έβγαινε απέναντι στον Γλύκο και στο 20΄ ο αμαρκάριστος Ακόστα έπιασε αδύναμη κεφαλιά στη σέντρα του Κούτρη και έστειλε την μπάλα στα χέρια του διεθνή τερματοφύλακα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 39΄, όταν ο Μαμπουλού βγήκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Γλύκο αλλά πλάσαρε πάνω του!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καλύτερος, αφού οι Γιαννιώτες κυνήγησαν την ισοφάριση και η μπάλα παίχθηκε πάνω-κάτω, χωρίς όμως να δημιουργηθούν και οι ανάλογες ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο μαρκάρισμα του Βαρέλα επί του Κόντε, στο 77ο λεπτό, αλλά ο διαιτητής Γκράνας δεν συγκινήθηκε.