Skip to main content

Επισκόπηση Τύπου

Δείτε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «”ΕΙΝΑΙ η ζωή μας, ανόητε”»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο άνθρωπος που με την εμμονή του έπεισε τη Μέρκελ και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να γονατίσουν την Ελλάδα με τα Μνημόνια έφτασε στο σημείο να ειρωνεύεται και να υβρίζει τους Έλληνες, επειδή θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια!».

ΕΘΝΟΣ: «Στα 3 η τρόικα για το νέο Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα σημειώνει: «με διαφορετική γραμμή οι θεσμοί στις διαπραγματεύσεις. Μειώσεις των συντάξεων ζητά το ΔΝΤ, επιφυλάξεις στην αύξηση των εισφορών από την Κομισιόν, στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα εστιάζει η ΕΚΤ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μειώσεις –σοκ στα μερίσματα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κλιμακωτές μειώσεις από 25% έως 50% ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων. Καταργούνται 16.000 μερίσματα που λαμβάνουν παιδιά θανόντων γονέων μετά το 24ο έτος. Οι παροχές έχουν επανυπολογιστεί με βάση την ημερομηνία και την ηλικία αποχώρησης».

ΕΣΤΙΑ: «Δίμηνη προθεσμία για την Σένγκεν»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δεν θα πρέπει να θεωρηθεί διόλου τυχαία η απουσία της Καγκελλαρίου Μέρκελ από την εφετινή συνάντηση των «πλουσίων και ισχυρών» στο Νταβός. Παρέμεινε στο Βερολίνο για ν’ αντιμετωπίσει το κύμα των διαμαρτυριών της γερμανικής ελίτ».

Η ΑΥΓΗ: «Πακέτο χρέος και αξιολόγηση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «την αλληλένδετη σχέση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και απομείωσης του δημοσίου χρέους για την επιτυχία του προγράμματος και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ανέδειξαν οι συνομιλίες που είχε χθες στο Νταβός ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Είναι η λιτότητα, ηλίθιε!» Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνείται να παραδεχθεί ότι η συνταγή της λιτότητας είναι εσφαλμένη και επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στον τρόπο εφαρμογής αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει τους Ευρωπαίους πολίτες. Αυτό τόνισε ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πάγος στο Νταβός, μπλόκα στους δρόμους»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: « «παγωμένο» κλίμα και επιμονή στην εφαρμογή του Μνημονίου, με βασικό πυλώνα το ασφαλιστικό, συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις επαφές του στο Νταβός, ενώ στην Ελλάδα οι κινητοποιήσεις των αγροτών κλιμακώνονται με μπλόκα στους οδικούς άξονες».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Μπλόκο αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ένα ισχυρό μπλόκο με χιλιάδες τρακτέρ έστησαν χτες στον Κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνικό Οδό έξω από τη Λάρισα, οι μικρομεσαίοι αγρότες των νομών της Θεσσαλίας. Το μπλόκο οργανώθηκε από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το σύνδρομο του Νταβός»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα μήνυμα αγωνίας πως η καθυστέρηση στην αξιολόγηση οφείλεται πρωτίστως στη διάσταση που παρατηρείται ανάμεσα στους θεσμούς. Και όπως ήταν φυσικό διαφώνησε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

KONTRA NEWS: ««Είμαστε Ελληνες ανόητε» και δεν σε φοβόμαστε!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι φασίζουσες πρακτικές και η αμετροέπεια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε. Διακατέχεται επίσης από ένα ανθελληνικό σύνδρομο, το οποίο του βγαίνει αυθόρμητα, όπως σε πολλούς Γερμανούς πολιτικούς».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κούρεμα τεκμηρίων στα «ρετιρέ» »

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «Κούρεμα των τεκμηρίων διαβίωσης του φορολογικού έτους 2015 για τις κατοικίες χιλιάδων φορολογουμένων προκαλεί η αναδρομική μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από την 21η Μαΐου 2015».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μήνυμα από Νταβός»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αίσθηση προκάλεσε η δήλωση: «Είναι η εφαρμογή, ανόητε». Περισσότερη αλληλεγγύη από την Ε.Ε. ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας. Ο χρόνος πιέζει για την αξιολόγηση, δηλώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ. Πιστή εφαρμογή του προγράμματος και μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα ρύθμιση του χρέους ζήτησαν Κρ. Λαγκάρντ-Β. Σόιμπλε».