Skip to main content

Τραμπ: Εάν θέλουν χρήματα, οι Παλαιστίνιοι πρέπει να επιστρέψουν στον διάλογο

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε, από το Νταβός της Ελβετίας όπου βρίσκεται, ότι εάν η παλαιστινιακή πλευρά θέλει οι ΗΠΑ να ανανεώσουν τη χρηματοδότησή της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, θα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου με το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αμφισβητώντας τις προθέσεις των Παλαιστινίων, σημείωσε ότι και ο ίδιος αναρωτιέται πλέον εάν η ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι εφικτή.

Η πρόσφατη απόφαση του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να κινήσει διαδικασίες για μεταφορά εκεί της πρεσβείας των ΗΠΑ στο εβραϊκό κράτος, από το Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται σήμερα, δημιούργησε πολεμική ατμόσφαιρα στις σχέσεις ΗΠΑ – Κράτους της Παλαιστίνης, με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να έχει δηλώσει ότι δεν δέχεται πλέον την Ουάσινγκτον ως μεσολαβητή για την ειρήνευση.

κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή.

Ο k. Τραμπ, που έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, επισήμανε επίσης ότι στοχεύει στο να επιτευχθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η πνευματική διαύγεια θα επικρατήσει μεταξύ των Παλαιστινίων προκειμένου να συνεχίσουν να επιδιώκουν την ειρήνη.

Κατόπιν ωστόσο προειδοποίησε: «Όταν μας έδειξαν ασέβεια πριν από μία εβδομάδα, καθώς δεν επέτρεψαν στον αντιπρόεδρο Πενς να συναντηθεί μαζί τους και εμείς τους δίνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια και υποστήριξη, απίστευτα νούμερα, νούμερα που κανείς δεν κατανοεί – αυτά τα χρήματα παραμένουν στο τραπέζι και αυτά τα χρήματα δεν θα καταλήξουν σε αυτούς παρά μόνο εάν καθίσουν και διαπραγματευτούν για την ειρήνη».

naftemporiki.gr