Skip to main content

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μπεκατώρου αύριο

Αύριο Δευτέρα, στις 14:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Οι καταγγελίες της κ.Μπεκατώρου περί σεξουαλικής παρενόχλησης έχουν πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις, ενώ και διεθνή μέσα αναφέρονται στην υπόθεση.

Η «χρυσή» Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν από χρόνια από παράγοντα  της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Έπειτα από τις αποκαλύψεις της κ. Μπεκατώρου η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπεκατώρου αναμένεται να κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη για να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές. Η Ολυμπιονίκης  θα καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη νύξη για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας. Το περιεχόμενο αυτής της κατάθεσης δεν είναι γνωστό.

Στο μεταξύ παραιτήθηκε ο παράγοντας που κατήγγειλε η κ. Μπεκατώρου πως την κακοποίησε. Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ζήτησε κι έλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου Αριστείδη Αδαμόπουλου από το Δ.Σ. της ΕΙΟ.

naftemporiki.gr