Skip to main content

Δικαστήριο επιδίκασε 700.000 δολ. στη «στρυφνή γάτα» και την ιδιοκτήτριά της

Μπορεί να είναι συνεχώς… μουτρωμένη, ωστόσο η πιο διάσημη «στρυφνή γάτα» του κόσμου έχει -μαζί με την ιδιοκτήτριά της- αρκετούς λόγους να χαμογελούν.

Το αιλουροειδές, γνωστό ως «Grumpy Cat», «κατέκτησε» το Διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, χάρη στο μονίμως κατσουφιασμένο ύφος του, ενώ η εκμετάλλευση της εικόνας του, απέφερε στην ιδιοκτήτριά του Ταμπάθα Μπούντεσεν αρκετές χιλιάδες δολάρια.

Αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την Washington Post, η ιδιοκτήτρια της γάτας κέρδισε την αγωγή που είχε καταθέσει προ τριών ετών κατά της εταιρείας μη αλκοολούχων ποτών Grenade, με δικαστήριο της Καλιφόρνια να επιδικάζει υπέρ της ποσό 700.000 δολαρίων.

Στην αγωγή της, η ιδιοκτήτρια της «στρυφνής γάτας» υποστήριζε ότι, ενώ είχε συμφωνήσει με την εταιρεία για την προώθηση ενός συγκεκριμένου ποτού, η Grenade BeverageLLC χρησιμοποίησε την εικόνα του αιλουροειδούς για να ενισχύσει την πώληση κι άλλων προϊόντων.

Ιδιαίτερα δημοφιλής παρά το… γκρινιάρικο ύφος της, η «στρυφνή γάτα» έχει αποκτήσει και το δικό της ομοίωμα, στο μουσείο της Madam Tussauds.

naftemporiki.gr