Skip to main content

Τένις: Στα προημιτελικά της Μελβούρνης Ράονιτς και Σ. Ουίλιαμς

Θέση στα προημιτελικά του Australian Open εξασφάλισε ο Μίλος Ράονιτς, που απέκλεισε τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ νικώντας τον με 3-1.

Ο Καναδός αθλητής, νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά της διοργάνωσης και αντίπαλός του θα είναι ο νικητής του αγώνα ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Μονφίς.

Στους «οκτώ» βρίσκεται επίσης, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Νταβίντ Γκοφάν. Ο Βέλγος νίκησε τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ με 3-1 και βρίσκεται κοντά στην πρώτη είσοδό του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Γκοφάν θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή του στους «οκτώ» του Roland Garros. Αντίπαλός του θα είναι ο Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που απέκλεισε τον Ουζμπέκο Ντένις Ιστόμιν.

Στις Γυναίκες, η Σερένα Ουίλιαμς απέκλεισε την Μπάρμπορα Στρίκοβα με την 78η νίκη της στη διοργάνωση. Η 35χρονη Αμερικανή, νούμερο 2 πια στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε 2-0 και τώρα απέναντί της θα βρει την Γιοχάνα Κόντα.

Πρόκριση και για την Καρολίνα Πλίσκοβα, που ξεπέρασε την αντίσταση της Ντάρια Γκαβρίλοβα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Australian Open.

Η 24χρονη Τσέχα νίκησε την Αυστραλή με 2-0 και θα παίξει με την Μιριάνα Λούσιτς-Μπαρόνι (Κροατία), η οποία είχε αποκλείσει στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης την Μαρία Σάκκαρη.