Skip to main content

Σούπερ Λίγκα: «Ζωντανός» με Μπεργκ ο Παναθηναϊκός, 1-0, την Καλλονή

Ο «συνήθης ύποπτος», Μάρκους Μπεργκ, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Καλλονής, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Σουηδός φορ, ο οποίος μεθαύριο θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στο «τριφύλλι», ήταν αυτός που με το γκολ που σημείωσε στο 78΄ διατήρησε «ζωντανούς» τους «πράσινους» στη μάχη του τίτλου. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου άντεξε σχεδόν 80 λεπτά παίζοντας ηρωική άμυνα, αλλά τελικά ηττήθηκε και συμπλήρωσε 3 μήνες χωρίς «τρίποντο» (τελευταία φορά που πανηγύρισε ήταν με το εκτός έδρας 2-0 επί του Πανιωνίου στην 10η αγωνιστική).

Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό βρισκόταν σε θέση άμυνας και βγήκε ελάχιστες φορές στην αντεπίθεση.

Όπως συνέβη, όμως, και στη Νέα Σμύρνη η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν ήταν αποτελεσματική και μοιραία «ξόδεψε» το πρώτο μέρος έχοντας 67% κατοχή της μπάλας και 8 τελικές προσπάθειες προς την εστία του Χογκ, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Η κορυφαία ευκαιρία του «τριφυλλιού» στο διάστημα αυτό σημειώθηκε σχεδόν στην εκπνοή του 45λεπτου, όταν μετά από σέντρα του Πράνιτς, ο Σίλντενφελντ αστόχησε εξ επαφής.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με 2 γκολ για τον Παναθηναϊκό, που κανένα δε μέτρησε. Πρωταγωνιστής και στις δύο φάσεις ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος στο 46΄ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά το σουτ του Πέτριτς, αυτή κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο Σουηδός φορ ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.

Στο 48΄ μετά από σέντρα του Πράνιτς ο Μπεργκ σκόραρε και πάλι με κεφαλιά, αλλά και αυτή την φορά ήταν μπροστά από τους αμυντικούς της Καλλονής και το τέρμα δε μέτρησε.

Ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση του, άλλα όσο το γκολ δεν ερχόταν, τόσο περισσότερο οι παίκτες του αγχώνονταν και μοιραία έκαναν αρκετά λάθη. 

Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι «πράσινοι» στο 63΄ με το Μπεργκ να μη μπορεί να νικήσει δύο φορές τον Χογκ, ενώ στη συνέχεια ο Καρέλης από μισό μέτρο στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά!

Τελικά η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 78΄. Από τη σέντρα του Καρέλη η μπάλα βρήκε στον Άλβες και μπέρδεψε τους Χογκ-Αναστασιάδη, με αποτέλεσμα να στρωθεί στο Μπεργκ που σε κενή εστία έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό (1-0).