Skip to main content

Πέμπτος γάμος για τον Σρέντερ – Παντρεύεται τη μεταφράστριά του από τη Ν. Κορέα

Η μεταφράστρια και εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας στην Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, Κιμ Σο-Γεόν, θα είναι η πέμπτη σύζυγος του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Πέμπτη.

Ο 73χρονος πολιτικός, ο οποίος διετέλεσε καγκελάριος από το 1998 έως το 2005, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σεούλ πως ο γάμος του με τη 47χρονη σύντροφό του -η οποία έχει εργαστεί για τον Σρέντερ ως μεταφράστρια- θα τελεστεί πιθανώς το φθινόπωρο.

Το ζευγάρι δεν έχει αποφασίσει ακόμη πού θα πραγματοποιηθεί η γαμήλια τελετή, με τον Σρέντερ να δηλώνει ότι θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ταξιδεύοντας μεταξύ της Γερμανίας και της Νότιας Κορέας, καθώς ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να γνωρίσει την ιστορία και τον πολιτισμό της ασιατικής χώρας.

Ο Σρέντερ  χαρακτηρίστηκε στο παρελθόν «άνδρας Audi», καθώς οι τέσσερις γάμοι του παρομοιάστηκαν με τα τέσσερα δαχτυλίδια στο λογότυπο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η σχέση του ζευγαριού έγινε γνωστή τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν η τέταρτη σύζυγος του πρώην ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ντόρις Σρέντερ Κοπφ, υποστήριξε κατά τη διαδικασία του διαζυγίου ότι η Κιμ έπαιξε ρόλο στη διάλυση του γάμου τους, κάτι που πάντως διέψευσε ο Σρέντερ.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ γεννήθηκε στο Μόσενμπεργκ – Βέρεν στις 7 Απριλίου 1944. Πριν γίνει καγκελάριος της χώρας, εργάστηκε ως δικηγόρος και αργότερα διετέλεσε κυβερνήτης του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

Μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), ηγήθηκε κυβέρνησης συνασπισμού με το κόμμα των Πρασίνων από το 1998 έως το 2005, όταν και τον διαδέχθηκε η Άγκελα Μέρκελ, επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Σήμερα είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Nord Stream AG.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP