Skip to main content

Κοροναϊός: Το Πεκίνο ακυρώνει τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για το Νέο Έτος

Την ακύρωση όλων των μεγάλων δημόσιων εκδηλώσεων για το κινεζικό Νέο Έτος ανακοίνωσε το Πεκίνο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η χώρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού που παίρνει μορφή επιδημίας.

Μέχρι στιγμής, έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου και εξόδου τόσο στη Βουχάν, την πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στην κεντρική Κίνα, απ’ όπου άρχισε η εξάπλωση του ιού και εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, καθώς και στη γειτονική Χουάνγκανγκ.

Την Πέμπτη, οι αρχές απαγόρευσαν όλες τις μεταφορικές συνδέσεις, αναστέλλοντας τα δρομολόγια των λεωφορείων, του υπόγειου σιδηρόδρομου και των πλοίων, καθώς επίσης κλείνοντας αεροδρόμια.

Ο ιός έχει εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις της Κίνας, καθώς και σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 600 κρούσματα και 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αφότου μολύνθηκαν από τον ιό.

 Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε επίσης σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού. Ο 66χρονος άνδρας που έχει προσβληθεί από τον ιό είναι Κινέζος υπήκοος και κάτοικος της Βουχάν, όπου εκδηλώθηκε ο ιός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποφασίσει σήμερα εάν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters