Skip to main content

Ισοπαλία (1-1) στα Πηγάδια για Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο εναρκτήριος αγώνας τη 20ής αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα ανάμεσα στην Ξάνθη και τον ΠΑΣ Γιάννινα, που φιλοξενήθηκε στα Πηγάδια και με τον οποίο συνεχίστηκε η παράλληλη πορεία των δύο συλλόγων, που έχουν να νικήσουν από την 15η ημέρα του πρωταθλήματος, όταν τότε είχαν επιβληθεί των Παναθηναϊκού (4-2) και ΠΑΟΚ (3-0), αντίστοιχα.

Η ακριτική ομάδα ήταν εκείνη που είχε κυριαρχική παρουσία στα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού, πιέζοντας πολύ στη μεσαία γραμμή και περιορίζοντας συχνά τον αντίπαλό της στο μισό γήπεδο.

Ο «βαρύς» χλοοτάπητας και η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν αποτελούσαν εμπόδιο στην  ανάπτυξη των παικτών του Ράσβαν Λουτσέσκου, που είχαν να επιδείξουν τέσσερις πολύ καλές στιγμές στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Στο 9΄ ο Βελλίδης υποχρεώθηκε να «απογειωθεί» στο αριστερό «Γ» της εστίας του για να αποκρούσει σε κόρνερ το εκπληκτικό σουτ του Γκόμσι, στο 11΄ έκανε το ίδιο σε φάουλ του Κλέιτον, στο 12΄  εξουδετέρωσε το σουτ του Σολτάνι και στο 18΄ ο Μπέρτος έστειλε την μπάλα άουτ τελειώνοντας μια ωραία ατομική προσπάθεια.

Σταδιακά ο ΠΑΣ άρχισε να βρίσκει τα «πατήματά» του και απείλησε στο 28΄ με σουτ του Τέβες που απέκρουσε ο Κυριακίδης, για να χάσει σπουδαία ευκαιρία η Ξάνθη στο 31΄ όταν από γύρισμα του Σολτάνι ο Καπετάνος πρόλαβε τον αντίπαλό του αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τελικά οι Ακρίτες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 54ο λεπτό με μια έξοχα εκδηλωμένη επίθεση, όταν η μπάλα πέρασε από τα πόδια των Σολτάνι και Λουσέρο πριν καταλήξει στον Κλέιτον, ο οποίος από ελαφρώς πλάγια αριστερή θέση νίκησε τον Βελλίδη για το 1-0, με το έβδομο φετινό τέρμα του στη Σούπερ Λίγκα.

Ενώ όμως οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το παιχνίδι, χάνοντας μάλιστα καλή ευκαιρία στο 68΄ με τον Σολτάνι να σουτάρει από καλή θέση αλλά η μπάλα να βρίσκει σε κάποιο σώμα, οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν τα Πηγάδια στο 75΄, όταν ο Τσάβες πρόλαβε τους πάντες στην άμυνα της Ξάνθης και ισοφάρισε με κεφαλιά, σημειώνοντας το έκτο φετινό γκολ του, από τη σέντρα του Λόπεζ.

Η ομάδα της Θράκης είχε πάντως την ευκαιρία να φτάσει στη νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Βελλίδης ήταν «ακοίμητος» κάτω από την εστία του και αφού αρχικά απέκρουσε τη σχεδόν εξ επαφής κεφαλιά του Γουάλας, στο κόρνερ που ακολούθησε ο Γούτας πήρε την κεφαλιά αστοχώντας ελάχιστα.