Skip to main content

Πουτιντσέβα: Σε καραντίνα με ένα ποντίκι

Λες και η αυστηρή καραντίνα πριν από το αυστραλιανό Open του επόμενου μήνα δεν ήταν αρκετά δύσκολη, η Γιούλια Πουτιντσέβα από το Καζακστάν πρέπει να αντιμετωπίσει κι έναν ανεπιθύμητο συγκάτοικο. Ένα ποντίκι.

Η Πουτιντσέβα συγκαταλέγεται ανάμεσα σε 47 παίκτες και τους συνοδούς τους που τους ζητήθηκε να μπουν 14ήμερη καραντίνα στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους, αφού αναφέρθηκαν περιπτώσεις Covid-19 στις δύο ναυλωμένες πτήσεις που τους μετέφεραν στη Μελβούρνη.

Η παγκοσμίως νούμερο 28 που έφτασε στην πτήση από το Αμπού Ντάμπι ήταν ήδη αναστατωμένη αφού ισχυρίστηκε ότι δεν του είπαν ότι όλοι οι παίκτες στο αεροπλάνο θα έμπαιναν σε καραντίνα αν εντοπιζόταν κρούσμα.

Οι συνθήκες στο δωμάτιό της δεν τη βοήθησαν να ηρεμήσει.

«Προσπαθούσα να αλλάξω το δωμάτιο για δύο ώρες! Κανείς δεν ήρθε να βοηθήσει λόγω της καραντίνας», έγραψε η Πουτιντσέβα σε μια ανάρτηση στο Twitter που συνοδεύτηκε από ένα βίντεο με το ποντίκι στο δωμάτιο της.

Ορισμένοι χρήστες των social media επιτέθηκαν ασκώντας κριτική στους αθλητές που διαμαρτύρονταν για την 14ήεμρη καραντίνα στο ξενοδοχείο. Έτσι η νούμερο 12 παγκοσμίως Ελβετή τενίστρια Μπελίντα Μπέντσις παρενέβη για να εξηγήσει πώς έχει ακριβώς η κατάσταση. «Δεν παραπονιόμαστε για την καραντίνα. Διαμαρτυρόμαστε για άνιση πρακτική στις συνθήκες προετοιμασίας πριν από σημαντικά τουρνουά», έγραψε στο Twitter. Η Μπένσιτς έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους σινγκλ και δύο διπλά στο WTA Tour.

Η Ρουμάνα Σοράνα Κίρστεα πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι παραπονιούνται ότι είμαστε προνομιούχοι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω 14 ημέρες στο δωμάτιο παρακολουθώντας τηλεόραση και streaming. Πιστέψτε με ότι αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, κάτι σαν διακοπές. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε ύστερα από 14 ημέρες σε έναν καναπέ. Αυτό είναι το ζήτημα, όχι ο κανόνας της καραντίνας».

Άλλοι παίκτες που έφτασαν σε διαφορετικά αεροσκάφη μπάινουν επίσης σε καραντίνα 14 ημερών, αλλά επιτρέπεται να αφήσουν τα ξενοδοχεία τους για πέντε ώρες την ημέρα για να προπονηθούν, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα του Grand Slam στις 8 Φεβρουαρίου.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters