Skip to main content

Essential Phone: Smartphone από έναν εκ των δημιουργών του Android

Το δικό του high-end smartphone. Essential Phone, παρουσίασε ο Άντι Ρούμπιν, ένας εκ των δημιουργών του δημοφιλούς λειτουργικού της Google, Android.

O Ρούμπιν είχε φύγει από τη Google το 2014 για να δημιουργήσει την Playground, μια εταιρεία επενδύσεων στον χώρο της τεχνολογίας. Η Essential είναι μια από τις εταιρείες που χρηματοδοτεί, και το Essential Phone είναι ένα από τα πρώτα της προϊόντα. Όπως αναφέρει το BBC, η συσκευή, που πωλείται στις ΗΠΑ σε τιμή 699 δολαρίων, φέρει λειτουργικό Android. Διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB RAM, μπαταρία 3040mAh και αποθηκευτικό χώρο 128 GB. 

Στο πίσω μέρος διαθέτει δύο κάμερες των 13 megapixels, με την εταιρεία να υποστηρίζει πως ο συνδυασμός των φακών επιτρέπει τη λήψη καλύτερων φωτογραφιών υπό συνθήκες χαμηλού φωτός. Η εμπρόσθια (selfie) κάμερα διαθέτει αισθητήρα των 8 megapixels. To τηλέφωνο είναι φτιαγμένο από τιτάνιο και η οθόνη, των 5,7 ιντσών, πιάνει το μεγαλύτερο μέρος της συσκευής. Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι η παρουσία δύο μαγνητών στο πίσω μέρος, για την εύκολη και απλή σύνδεση επιπλέον αξεσουάρ, τα οποία προσφέρει η εταιρεία, όπως κάμερα 360 μοιρών. Όπως υποστήριξε ο Ρούμπιν, η χρήση τιτανίου σημαίνει ότι το τηλέφωνο είναι αρκετά ανθεκτικό ώστε να μη χρειάζεται θήκη, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η απουσία logos από τη συσκευή.

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό στον χώρο, από εταιρείες όπως η Samsung, που κατέχει τη μερίδα του λέοντος παγκοσμίως, ο Ρούμπιν είπε, μιλώντας σε κοινό στην Καλιφόρνια, πως θεωρεί ότι υπάρχει χώρος στην αγορά του Android για άλλον έναν μεγάλο παίκτη- και πως η Essential σκοπεύει να καταστεί επιτυχημένο, μεγάλο brand με διάφορα προϊόντα. Πέρα από το τηλέφωνο, η εταιρεία προτίθεται σύντομα να κυκλοφορήσει το Home, έναν βοηθό αντίστοιχο του Alexa της Amazon και του Home της Google.