Skip to main content

Ν. Φίλης: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια

«Επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι η συνθέτη ονομασία, πάγια θέση την τελευταία 25ετία» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Η κυβέρνηση έχει μια γραμμή, δεν έχει δύο» ανέφερε ο κ. Φίλης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πάντως ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας «είναι σαφές ότι αποκλίνει». Σημείωσε ακόμη πως σε περίπτωση συμφωνίας «η Βουλή θα ψηφίσει, η χώρα έχει Σύνταγμα» και «εκεί θα τοποθετηθούν τα κόμματα».

Ο κ. Φίλης καταλόγισε στη Ν.Δ. μικροπολιτικό παιχνίδι και απαντώντας στις επικρίσεις της τόνισε ότι «δεν υπάρχει μυστική διπλωματία». «Μυστική διπλωματία είναι όταν δυο χώρες συνωμοτούν εις βάρος μιας τρίτης… Άλλο μυστική άλλο θεσμική διπλωματία. Υπάρχουν δίαυλοι ενημέρωσης που δεν είναι δημόσιοι» είπε.

Αναφορικά με τα συλλαλητήρια είπε πως «η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια». «Δεν ήταν ακραίοι όλοι οι άνθρωποι στο συλλαλητήριο, έχουν φόβους και φοβίες, η κυβέρνηση πρέπει να συνομιλήσει με όλους τους πολίτες» δήλωσε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «ακραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο» της Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε επίσης ότι «το να πάνε στο συλλαλητήριο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έξω από τις πολιτικές μας απόψεις». 

Ερωτηθείς για τη στάση της Εκκλησίας, είπε: «Δεν βλέπω ρήγμα στο εσωτερικό της Εκκλησίας, αλλά λανθασμένα μπαίνει σε ζητήματα πολιτικής, δικαίωμά της, αλλά εφόσον μπαίνει στα χωράφια της πολιτικής θα δεχθεί τον αντίλογο και θα κριθεί».

Υποστήριξε τέλος πως «υπάρχουν θύλακες Χρυσαυγίτικοι στην Εκκλησία όπως ο Καλαβρύτων που έλεγε τη Χ.Α. ‘γλυκιά ελπίδα’».