Skip to main content

Συνεχίζεται το σίριαλ της οικ. Αγγελόπουλου

Από την έντυπη έκδοση 

Άλλο ένα επεισόδιο στη δικαστική διαμάχη μεταξύ του 73χρονου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των υιών του, Παναγιώτη και Γιώργου, καθώς αυτήν τη φορά εκδόθηκε απόφαση υπέρ των τελευταίων, με την οποία απορρίφθηκε αγωγή του πατέρα τους για ανάκληση δωρεάς μετοχών (ζητούσε επιστροφή μετοχών εταιρείας, τις οποίες τους είχε δωρίσει).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (απόφαση 5213/2018) απέρριψε πρόσφατα την εν λόγω αγωγή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, ο οποίος ζητούσε να ανακληθεί η δωρεά ως προς τις μετοχές της εταιρείας Grattan (Παναμά). Κατά της σχετικής, πολυσέλιδης, απόφασης (με την οποία οι εν λόγω μετοχές παραμένουν στους δύο υιούς) αναμένεται να ασκηθεί έφεση από την πλευρά του Κων. Αγγελόπουλου, προκειμένου η υπόθεση να εκδικασθεί και να κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι λόγοι περί αχαριστίας που προέβαλε ο κ. Αγγελόπουλος, ώστε να στηριχθεί η ανάκληση της δωρεάς στα παιδιά του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε δεκτό ότι οι δύο γιοι του Κων. Αγγελόπουλου όχι μόνο δεν υπήρξαν αχάριστοι έναντι του πατρός τους, αλλά αντίθετα, όπως προκύπτει μέσα από σχετικές επιστολές – καταθέσεις διεθνών θεραπόντων, που συνεκτίμησε το δικαστήριο, επέδειξαν αφοσίωση στον άρρωστο πατέρα τους και έπραξαν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να τον συνδράμουν τόσο σε επίπεδο θεραπείας όσο και ψυχικής υποστήριξης κ.λπ. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα εκδόθηκε άλλη απόφαση (από το Μονομελές Πρωτοδικείο) υπέρ του Κων. Αγγελόπουλου. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απέρριψε αίτηση των δύο παιδιών, που ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους, και να διοριστεί ως συμπαραστάτης του ο διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής Γεώργιος Σκινδήλιας. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο 73χρονος επιχειρηματίας «είναι πλήρως ικανός να εκτιμήσει τα συμφέροντά του και να επιμεληθεί των υποθέσεών του» κ.λπ. (οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της σχετικής απόφασης).