Skip to main content

Κ. Γαβρόγλου: Όποιοι θέλουν να «δηλητηριάσουν» τα παιδιά θα βρουν μπροστά τους την Πολιτεία

Σαφές μήνυμα ότι όποιοι θέλουν να χρωματίσουν τα παιδιά για να τα δηλητηριάσουν θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την Πολιτεία έστειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους εκπαιδευτικούς του 1ου δημοτικού σχολείου Ικονίου Περάματος.

Παράλληλα, κάλεσε την αστυνομία να κάνει το δημοκρατικό της καθήκον όπου χρειάζεται. «Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα ανοίξει το σχολείο στα προσφυγόπουλα», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη προκλήθηκε ένταση και επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και γονέων και δασκάλων, στο Α’ Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό. Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, ήρθαν σε αντιπαράθεση με γονείς και δασκάλους ενόψει σύσκεψης που επρόκειτο να συγκληθεί στο σχολικό συγκρότημα για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων.

«Ο φασισμός δεν έχει τέλος. Όχι μόνον οι προκλήσεις των φασιστών δεν έχουν τέλος, αλλά και ο φασισμός θέλει καθημερινά να δηλητηριάζει την κοινωνία μας. Είναι προφανές ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Και πρώτα από όλα όπως φάνηκε, από την αντίδραση των εκπαιδευτικών των σχολείων» σημείωσε.

Αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση στη δημοκρατία και κυρίως να εξασφαλίσουν την καθημερινότητα του σχολείου, συζητώντας και με γονείς.

Στόχος, όπως τόνισε, είναι να υπάρξει τώρα μια κανονικότητα, την οποία μόνο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εξασφαλίσουν στο σχολείο τους.

Κάλεσε την αστυνομία εκεί που χρειάζεται να κάνει το δημοκρατικό της καθήκον. «Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα ανοίξει το σχολείο στα προσφυγόπουλα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, μέσα στον προγραμματισμό που έχουμε ήδη ολοκληρώσει» τόνισε.