Skip to main content

Νίκη της Ξάνθης με πέναλτι «φάντασμα»

Με γκολ από πέναλτι – «δώρο» του Θεσσαλού διαιτητή Σκουλά, η Ξάνθη έκαμψε την αντίσταση του Ατρόμητου στα Πηγάδια και πήρε τη νίκη με 2-1 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Με τη νίκη τους οι Ακρίτες ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση με Παναθηναϊκό και Άρη, ενώ ο Ατρόμητος γνώρισε τη δεύτερη ήττα στα τελευταία τρία παιχνίδια του (0-1 με Παναθηναϊκό), κι ενώ στο ενδιάμεσο είχε παραχωρήσει ισοπαλία (2-2) στον Παναιτωλικό. 

Στο 5ο λεπτό ο Ενσικουλού έδωσε στον Βασιλακάκη και αυτός τροφοδότησε τον Κουλούρη, ο οποίος σε άδεια εστία άνοιξε το σκορ για τη φιλοξενούμενη ομάδα του Νταμίρ Κάναντι.

Οι ομάδες πήγαν πάντως στα αποδυτήρια ισόπαλες, αφού η Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε και τελικά έφτασε στο 1-1 με τον Ντουρίτσκοβιτς, στο 35ο λεπτό. 

Στο 58΄ η Ξάνθη κέρδισε ένα πέναλτι, που είδε μόνο ο διαιτητής της αναμέτρησης. Ο Κάστρο έπεσε στη μεγάλη περιοχή μόνος, χωρίς να έχει καν επαφή με αντίπαλο και ο ρέφερι έδειξε τα 11 βήματα, χρεώνοντας με ακόμη ένα τεράστιο λάθος την ελληνική διαιτησία.  

Ο «δράστης» ανέλαβε και την εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών», άφησε όρθιο τον Μέγερι επιλέγοντας την αριστερή γωνία και χάρισε στην ομάδα του μια νίκη που ίσως εδικαιούτο βάσει απόδοσης, αλλά ήρθε με τρόπο αντίθετο στο ευ αγωνίζεσθαι.