Skip to main content

Ισπανία: Συνεχίζονται οι έρευνες στο πηγάδι για τον μικρό Γιουλέν

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 2χρονου Γιουλέν, ο οποίος έπεσε σε πηγάδι βάθους 100 μέτρων, πριν από επτά ημέρες στην περιοχή του Τοταλάν, στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Το βραχώδες έδαφος επιβραδύνει τις προσπάθειες των διασωστών, τη στιγμή που ο 2χρονος δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής, από τότε που χάθηκε στο πηγάδι.

Η κάμερα που κατέβασαν οι διασώστες στο πηγάδι διαμέτρου 25 εκατοστών έπεσε πάνω σε έναν σωρό από πέτρες και χώμα, εμποδίζοντάς τους να ερευνήσουν περαιτέρω το σημείο.

Μονάχα ένα σακουλάκι από καραμελίτσες, που το αγοράκι κρατούσε στο χέρι του και μια τούφα από τα μαλλιά του φαίνεται πως επιβεβαιώνουν ότι ο 2χρονος βρίσκεται εκεί.

Ένα μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων ξεκίνησε από χθες να σκάβει ένα παράλληλο πηγάδι. Σε βάθος 60 μέτρων, μεταλλωρύχοι έχουν κατέβει για να σκάψουν μια στοά οριζοντίως προκειμένου να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο, όπου εκτιμούν ότι θα μπορούσε να βρίσκεται το αγοράκι.

Όμως, το μηχάνημα, αφού έσκαψε περίπου 40 μέτρα, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Canal Sur, χτύπησε σήμερα σε έναν όγκο από πέτρες, που επιβραδύνουν την πρόοδο των εργασιών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP